Четвъртък, 2 Май 2024, 06:39

Сигнали срещу бивш кмет потънаха в прокуратурата

14 Ноември 2016, 12:59
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3286 26


Сигналите срещу бившия кмет на Ботевград Георги Георгиев не са довели до разследване, показа проверка на "Сега" в прокуратурата. В момента държавното обвинение води две разследвания по сигнали за злоупотреби, но те са срещу неизвестен извършител и обвинения по тях не са повдигнати. Едното е в Софийската градска прокуратура (СГП), а другото в окръжната. 

Разследването на градската прокуратура е съвсем прясно. Постановлението за образуването му е от 6 октомври. Това досъдебно производство е заради нарушения по проект за трансгранично сътрудничество България - Сърбия, финансиран с евросредства. Разследването се води за деклариране на неверни данни с цел да се получат пари от фондовете. От градската прокуратура отказаха да дадат повече данни за него. Знае се само, че е възложено на разследващ полицай от МВР. Материалите по това дело са изпратени в СГП още през юни, но произнасянето е едва в началото на октомври. Преди това материалите отлежават и в окръжната прокуратура, която в крайна сметка решава, че не е компетентна, и ги препраща. 

Именно в окръжната прокуратура е и второто активно разследване срещу неизвестен извършител по сигнал срещу кмета. То е за престъпление по служба. Трета преписка за документно престъпление е изпратена в районната прокуратура в Ботевград. Извън това окръжната прокуратура е отказала да започне разследване по три преписки с мотива, че няма достатъчно данни за престъпление. Със същите аргументи са прекратени и три досъдебни производства.

Сигналите срещу Георгиев започнаха м.г. след разследване на bTV. От него стана ясно, че на фирми, извозващи земна маса от строежа на местното депо за битови отпадъци, е плащано за разстояние 10 км, докато те са стоварвали пръстта на 500 м от входа на сметището. След като материалът бе излъчен, премиерът Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ няма да подкрепи Георгиев за следващ мандат. Той напусна партията. 

АЛАРМА

Преди месец група общински съветници от Ботевград написаха отворено писмо до премиера и главния прокурор Сотир Цацаров, че през изтеклата година не са предприети никакви действия по сигналите до държавното обвинение. "За огромно наше съжаление държавата досега абдикира от своите задължения в Ботевград. Така и не се появиха официални информации за образуване на досъдебни производства по множеството прокурорски преписки. В съда няма внесен дори един обвинителен акт срещу бившия кмет", написаха те. 

Източник: balkanec.bg

Коментари (26)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 13:36

    Благодаря Ви за рекламата,ама моля Ви се,нямаше нужда.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 13:47

    Тулата в затвора! Без рекламата!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 14:09

    Стига де,аз вече бях там,ваш ред е.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 14:33

    Такива поръчкови статии се пишат само за Г.Г и В.П. Браво, сайтовете, като сиамски близнаци сте.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Прокорор Роко Короко 14 Ноември, 15:39

    Изобщо не пишете за неща, от които нищо не разбирате. Напишете някоя "новина" да си похвалите ГаваЛигльовчета, напишете за някоя "авария" причинила намалено водоподаване (не, че кмета е виновен) и 2-3 спортни. Изобщо не се занимавайте със закони, разследвания, съд, прокуратура и т.н., защото сте смешни и жалки

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 15:41

    Има нещо малоумно в погледа на човека от снимката.Това ли същество манипулира общинските съветници.Браво вие сте велики...

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 15:59

    Ей, Гоше, Гоше, какъвто си напет, левент и хубавец, а тия гадове от двата сайта каква снимка са ти сложили!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 16:06

    3. Лъжльоооо!Там ти в мястото!Крадец си!Ние не!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 16:44

    A да се фанете за палците всички гавалиговци тъпи,а мен да фанете за Дедовия.Много фантастика има в главите ви,а на простия ви кмет е най-много.Вземете свършете нещо истински полезно за общината.А именно: Вървете на майната си!!!

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete