Петък, 29 Март 2024, 16:44

Симеон Владимиров от Ботевград завърши на седмо място на международен турнир по шахмат

21 Ноември 2022, 21:51
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 750 2


На 19-ти и 20-ти ноември в София се проведе големият международен шахматен турнир за деца от 8 до 14 г., организиран от шахматен клуб Ан Пасан. 

Участие в него взе и представителят на шахматен клуб ,,Балканъ'' Ботевград - Симеон Владимиров. Той се състезава в групата-момчета до 10 години. Надпреварата бе в дисциплината „Ускорен шах“, с време 15 минути на човек, като имаше 7 кръга. 

Нашият представител отново показа ниво и със завоюваните четири точки са нареди на 7-мо място в класирането-момчета до 10 години. 
Борбата в категорията бе крайно оспорвана, като разликата между втория и осмия бе само 1 точка. Класираните от 4-то до 8-мо място бяха с еднакъв точков актив - 4 точки, като допълнителните показатели решиха крайното класиране. 

Ръководството на клуба в лицето на Дамян Маринов, Константин Лазаров и Галин Иванов изразява задоволство от добрата тенденция за много добро класиране на ботевградските шахматисти в последните турнири. С постигнатия успех, Симеон Владимиров ще завоюва международен рейтинг по ускорен шахмат, което е отличен атестат за шахматист на неговата възраст. На отбора предстоят сериозни турнири през следващите две седмици. 

На 26-27-ми ноември, ботевградските шахматисти ще участват в международен турнир по „Класически шах“, който ще се проведе  в София, а седмица по късно и на турнира по „Ускорен шах“, на който Ботевград е домакин.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Шахматен клуб "Балканъ"

Коментари (2)

  • Отговори (9) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Ноември, 01:15

    Браво на детето!

  • Отговори (9) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Ноември, 10:24

    Браво!Още успехи в бъдеще.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete