Четвъртък, 28 Март 2024, 14:57

Ситуацията в Трета лига след първата третина от сезона

14 Ноември 2019, 15:56
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2018


Една трета от сезона в Югозападна Трета лига измина. С интересни и резултатни двубои, както и с ясно очертани вече битки за класиране във Втора лига и за оцеляване. Групата не е със стандарните 18 отбора, а със 17, тъй като Чико (Бяга) отказа участие по финансови причини. От ЗС на БФС София решиха да не вкарват нов отбор и броят на тимовете да остане 17. Затова и във всеки кръг почива по един отбор, а броя на мачовете не е изравнен.

Донякъде очаквано Миньор (Перник) се откъсна на върха и е почти безгрешен след 10 изиграни двубоя. "Чуковете" записаха 9 победи и един равен двубой, като от началото на сезона допуснаха едва два гола. За сметка на това вкараха цели 25. Основните преследвачи също са ясни - Вихрен, Септември и Кюстендил. Тимът от Сандански е с актив от 20 точки, но колегите им Симитли (в момента с 19 точки) са с мач по-малко и могат да излязат на второ място в класирането при успех.

Миньор вече победи един от преките си конкуренти Вихрен и то с категоричното 3:0. А до края на полусезона ще приеме Кюстендил и Септември (Симитли). Ако перничани успея да спечелят тези двубои, то гостуванията във втория полусезон на конкурентите едва ли ще има особено значение за крайното класиране.

Оборище, Сливнишки герой, Спортист (Своге) и Беласица ще бъдат в ролята на арбитри в спора за първото място. Мачовете срещу тях няма да са лесни и всеки от фаворитите може да загуби точки.

На дъното също е интересно. Рилски спортист и Балкан са с по 6 точки, а с една повече са Перун, Пирин (Разлог) и Чавдар (Етрополе). Марек и Банско също в никакъв случай не могат да се чувстват за спокойни за мястото си, тъй като активът и на двата тима е по 8 точки. Какво вече коментираха от Бетенеми, този сезон ще е изключително за букмейкърите и родните брандове като Ефбет, Уинбет и Палмсбет.
За съжаление два от три отбора от региона са замесени в борбата за оцеляване. Засега най-тежка е ситуацията за Балкан. Ботевградчани имат само една победа - срещу средняка Надежда (Доброславци). Плюс за клуба е, че вече изигра мачовете си с два от четирите водещи отбора в Югозападна Трета лига. Балкан записа равенство срещу Септември и минимална загуба от Кюстендил. И двата мача обаче бяха домакински, което означава, че през втората половина от сезона предстоят тежки гостувания на тези два отбора. Балкан записа и загуба от един от преките конкуренти за оцеляване - Перун. До края на първия полусезон предстоят още тежки мачове - гостувания на Вихрен и Миньор, както и домакинство на Сливнишки герой.

Отборът от Сливница лети високо от началото на сезона и се явява коректив за крайното класиране в челото. 17 точки са добър актив, но тепърва предстоят няколко тежки сблъсъка - с Миньор, Кюстендил и Оборище. И това ще стане в три последователни кръга, след които ще стане ясна напълно ролята и възможностите на играчите на Сливнишки герой. Активът до момента обаче ги прави спокойни. Отборът се нрави с нападателната си игра и вкарва средно по два гола на мач.

Чавдар (Етрополе) ще трябва доста да поработи, за да може да се спаси от изпадане. Тимът е едва със 7 точки, като може да се похвали с добро нападение, но пропусклива защита. Проблем на тима са и гостуванията - 5 мача, 4 загуби. У дома Чавдар се справя добре и допусна поражение само от Оборище (Панагюрище). Хубавото за отбора е, че мачовете с фаворитите от първия полусезон минаха и точки ще могат да се натрупат у дома срещу Надежда и Пирин (Разлог). Тимът от Етрополе може да се похвали и с това, че е единственият, който не бе победен от лидера Миньор.
Чавдар може спокойно да измъкне най-после точки и като гост, тъй като предстоят визити на Перун в Кресна и на Банско. Чавдар пък може да дръпне едни гърди напред, ако успее да победи у дома Пирин (Разлог), който е със същия актив от точки - 7.
В преките двубои между борещите се за оцеляване Чавдар и Балкан засега няма победител. Първата среща бе в Ботевград и завърши с нулево равенство. Балканци ще търсят у дома задължителна победа и срещу Рилски спортист, който е директен съперник. Двубоят е на 9 ноември.

Определено ситуацията в Югозападна Трета лига е много завързана на върха и на дъното. Тепърва ще станем свидетели на много завързани и интересни двубои, а накрая едни ще отварят шампанско, а други ще леят сълзи.

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete