Събота, 27 Април 2024, 08:41

„Сив кардиналчо“, „психично състояние“, „обръчи от фирми“ – съветниците приеха отчета на ОП “БКС“ – Ботевград

29 Март, 09:26
(2) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4906 29


С множество епитети и далеч отвъд добрия тон преминаха дебатите по приемането на отчета за дейността и финансовото състояние на ОП “БКС“ – гр. Ботевград. Острите изказвания започна Кирил Руневски, който първо повдигна темата за депото - „В общината има екологичен проблем, който тлее и в даден момент ще ни залее.“ Обръщайки се към управителя на общинското предприятие, Руневски попита защо оптимистичната му прогноза, че капацитета ще бъде изчерпан след 1 - 1,5г. не е включена в доклада. С това темата за депото, което е може би и най-големият проблем беше приключена.

Руневски повдигна и темата за външните фирми, които се използват от общинското предприятие като подизпълнители намеквайки, че става въпрос за обръч от фирми. През 2023г. повече от 400 хил. лв. са платени по такива договори. Управителят на дружеството Иван Манчев отговори, че по негово време на външни фирми се възлага само дейности, за които ОП „БКС“ нямат капацитет и възможност да извършват.

Кметът Иван Гавалюгов потвърди думите на Манчев, като даде за пример новата асфалтова алея на Гробищния парк, за да бъде изградена се е наложило използването на специфична техника, която общинското предприятие няма. Същият е случая и с изграждането и подменянето на ВиК инфраструктурата. ОП „БКС“ купува материалите и контролира работния процес с директното възлагане на поръчката, труда и механизацията са на външната фирма. Според Гавалюгов е правен анализ и този подход спестява 30% от разходите, които биха били платени при организиране на обществена поръчка и неучастие на ОП „БКС“.

Тихомир Найденов се включи в обсъждането като директно нападна Руневски. Според Найденов, съветникът от КОНПИ по време на предизборната кампания е питал защо общината не наема местни фирми, а сега пита защо са наемани тези фирми. Председателят на групата на МИР заяви, че това раздвоение е психично състояние. При отговора си Руневски се обърна към Найденов със „сив кардиналчо“ и заяви, че просто иска прозрачно възлагане и ясни критерии при наемането на фирми.

В крайна сметка 23-ма от съветниците гласуваха „за“ приемането на отчета, а 2-ма „въздържал се“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (29)

  • Отговори (21) (17)
    1. добавен от: Анонимен 29 Март, 09:48

    Пак манипулирате. Нали гледахме и слушахме. Съветникът Найденов каза на Руневски да излезе с конкретни факти, а не да пуска фишеци в пространството. Руневски нищо не каза, а започна да обижда. След това стана ясно, че БКС работи с 15 фирми, и то предимно по обекти с подмяна на водопроводи и изграждане на канализации.

  • Отговори (17) (19)
    2. добавен от: Анонимен 29 Март, 10:19

    Той Руневски по принцип знае ли какво иска.

  • Отговори (21) (17)
    3. добавен от: Анонимен 29 Март, 10:29

    Да Руневски знае какво иска. Ботевградското депо е НАЙ-ЗЛЕ СТОПАНИСВАНОТО ДЕПО,в България, в разрез с всички технологични предписания. Това ръководство,или си няма идея за технологиите, или умишлено затрива депото.

    • (18) (7)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 10:57

      НЕ!Този път без майка ти. Познавам детайлно проекта от гола поляна до ключ. Пзнавам и правилата за стопанисване, както и плановете за разширението,сепарацията и компостирането, Познавам и некадърноста на местното управление, година по година.

  • Отговори (12) (17)
    4. добавен от: Анонимен 29 Март, 10:31

    3, ти не можеш да твърдиш това. Има си органи, които правят проверки.

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (4) (10)
      2. добавен от: Анонимен 29 Март, 10:47

      4,1, познаваш само тъпата си жена!

    • (11) (5)
      3. добавен от: Анонимен 29 Март, 10:58

      Пардон. Написаното за майката и депото се отнася за дебила слуга, под №2.

  • Отговори (30) (16)
    5. добавен от: Анонимен 29 Март, 10:52

    Отвратителен е слугинажа, към кмет, който не отговаря на нито едно изискване за заеманта работа.
    Това е най-некомунитивния с гражданите кмет, последните 70 години. Това е кмет, който отхвърля всяка подадена ръка и е чист майтап сред висшите етажи на всяка власт, Това е кмет, който дерибейски разпределя всеки лев в общината. Това е кмет от когото избягаха всичките му съмишленици, изключая съдружниците Бонев и Найденов. Това е кмет, който ще съсипе града от данъци./Водата във Враца е 1.30 лева, тук гони 4лева и то помия/. Това е кмет, който вече 9 години съсипва града.Вижте какво е останало от него. За корупция няма да говоря, защото трябва да я докажа, но хората виждат. Работят едни и същи фирми.Одължава им се срока наработа и се вмъкват допълнителни работи, за да се избегнат обществените поръчки. С тази цел, работата по дадени обекти, се разбиват на на по малки, за които в края се оказва,че пари няма. Това е най-задлъжнялата община /на глава от населението/ в Софийска област. Само още два мандата на този кмет и тази община няма да я има. И се намират тъпаци, викащи УРА.

    • (18) (25)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 10:59

      Така ти се струва, защото лично си засегнат. Кметът си е много комуникативен с хората. Ние сме го избрали да взима той решенията, а не такива като теб да му дават акъл и да му протягат ръка.

    • (13) (13)
      2. добавен от: Запознат 29 Март, 11:21

      Лъжеш безобразно, явно си от групата на КОНПИ (Коалиция на Обединените Неизлечимо Психичноболни Индивиди)

      Цени на ВиК Враца:
      Доставка 2.739 без ДДС
      Отвеждане 0.488 без ДДС
      Пречистване 0.746 без ДДС

      Или общо 3.973 без ДДС или 4.767 с ДДС

      Къде ги видя тия задължения на общината, отново абсолютни глупости и лъжи...

      Прав си само, че хората виждат какво и как се прави и не случайно го избират вече три пъти...

    • (14) (3)
      3. добавен от: Анонимен 29 Март, 14:43

      Отдавна не съм се занимавал с Враца, но цената, която посочваш е за ПИТЕЙНА вода 1-ва категория! При това е вдигната тази година с 20%.Непречистената вода от язовира, който е на 55 километра е 1.73 лева. Можеш, ако се интересуваш да разбереш коя категория е водата в "Бебреш" идваща по гравитачен път от 5 км. . Ако те интересува, водата в Сепарева баня е 0.98 лева.
      Относно задлъжнялостта, можеш да прочетеш докладната на кмета ,от предния ден и молбата му за отсрочка.
      Лесно се управляват тъпи хора. В Ботевград,това е удоволствие.

    • (10) (5)
      4. добавен от: Анонимен 29 Март, 17:23

      Един смислен коментар от човек реалист. Жалко, че кметските подлоги са сложили розовите очила и всичко за тях е ОК. Така е защото като кметчето си и те къткат за 3 поколения напред. Жалкото, че българина разчита на онзи отгоре, а не грабване тоягите и да напъдим тази напаст от най-ниски до най-високо ниво.

    • (3) (5)
      5. добавен от: Запознат 29 Март, 19:18

      Като те хванах в лъжа и почна да се оплиташ в още повече лъжи. Водата от Бебреш минава пречистване през пречиствателната станция на Чеканица и отговаря на стандартите за питейна вода. Не знам за какви категории на водата говориш, но цените за доставка на вода отдавна са унифицирани и не се делят по типове на доставяне (гравитачен, смесен, помпажен и т.н.)

      А цената за непитейна вода във Враца е 2.713 без ДДС или 3.26 лв. с ДДС

      Прочел съм докладната, но за разлика от теб съм я разбрал. Ти явно нямаш идея какво е овърдрафт, но да те информирам, че в момента няма усвоен лимит по него.

      Вече съм сигурен, че си от групичката смехорани от КОНПИ, те са точно такива неграмотници - плямпат глупости и откровени лъжи, използват квалификации и обиди, но когато трябва да покажат факти, голите им задни части лъсват...

  • Отговори (7) (8)
    6. добавен от: Анонимен 29 Март, 11:00

    5, тук много кражби на вода, особено в Зелин. Нали чу за какво става дума.

    • (13) (2)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 11:12

      Какви кражби те гонят бе човек.Ползваме почти безплатна вода, довеждана по гравитачен път Ако не я ползвате ще залее града.

  • Отговори (14) (18)
    7. добавен от: Анонимен 29 Март, 11:02

    Тази община ще я има. Хубави неща стават, не може да се отрече. Черногледството пречи в живота.

    • (4) (1)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 11:09

      Ура!

    • (0) (1)
      2. добавен от: Анонимен 29 Март, 11:13

      Ура, я!

    • (14) (8)
      3. добавен от: Анонимен 29 Март, 12:18

      Хора ще има, със сигурност. Но дали ще се върне името Орхание, или ще се нарича чифлика на Гавалюгов,или чифлика на Бонев...това не мога да гадая.И децата ви ще са тук.Малко по-тъпи дори от вас, но ТУК.

  • Отговори (12) (9)
    8. добавен от: Анонимен 29 Март, 11:07

    В този град,след демокрацията е имало и по несретни кметове, но те рядко изкарваха мандат. Сега града стана ТАМЪН за този кмет. Всеки град заслужава кмета си.

    • (6) (8)
      1. добавен от: Анонимен 29 Март, 17:30

      Харесваме си кмета и пак ще го изберем.

  • Отговори (15) (15)
    9. добавен от: Анонимен 29 Март, 11:09

    Кметът ни е пич!

    • (0) (2)
      1. добавен от: Анонимен 30 Март, 11:02

      ..ка

  • Отговори (16) (12)
    10. добавен от: Анонимен 29 Март, 12:13

    В заключение, нямам нищо против този човек, даже на две водки ми е симпатичен. Избухвам,само когато прислугата му, ни обяснява, как ще цъфнат кестените, които той възнамерява да засади, през някой от следващите си мандати.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete