Петък, 3 Май 2024, 20:54

СК "Сунг-ри Атлантик" с отлично представяне в два турнира

15 Декември 2014, 11:00
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1780 3


Младите състезатели на СК "Сунг-ри Атлантик" приключиха успешно състезателната 2014 г. Те участваха в края на месец ноември на международния турнир по олимпийско таекуон-до "Херея оупън" в София, провел се на 29 и 30 ноември в зала "Универсиада". В турнира взеха участие над 950 състезатели от 15 държави, като по този начин турнира се превърна в най-масовия провеждан досега в страната.
 
Нашите състезатели се отчетоха с 3 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала. Със злато при децата до 31 кг. се окичи Николай Начев. Той се справи с четирима противници по безапелационен начин и повтори отличното си представяне от турнира "Купа България". Стефан Стаменов до 33кг също прегази опонентите си и завоюва златото. Симеон Стайков в категория до 27кг с три победи стигна до златния медал, демонстрирайки изключително зряла игра. При кадетите до 37 кг. Владимир Николов след три победи отстъпи на финала на ирански национален състезател с минимална разлика 8-10. Мачът протече много оспорвано, като в началото иранецът поведе със солидната преднина от 6 точки, но Влади се мобилизира и се върна в играта, като в началото на втория рунд дори водеше с една точка: 8-7. Но едно негово разсейване позволи на иранеца да изравни и да поведе в резултата и в крайна сметка да спечели финала.
Преди това, същия състезател на полуфинала се справи и с другия ботевградски състезател Илиян Стайков, за когото остана бронзовият медал. Със сребро останаха и Никола Иванов при децата до 23 кг. и Георги Стоянов при младежите до 59 кг. Георги направи три много добри срещи, побеждавайки противници от Кипър и Гърция, но на финала не успя да се справи със състезател от Гърция.
 
За Кристиян Златев, Митко Стойнов, Николай Иванов и Мартин Атанасов останаха бронзовите отличия. Кристиян при най-тежките деца +48кг спечели първия си мач, но на полуфиналната среща не успя да реализира ръстовото си предимство и отстъпи на гръцки състезател. Митко Стойнов в категория до 33кг спечели 2 срещи и на полуфинала загуби от състезател на българския "Августа". Интересното в случая е, че две седмици по-късно, на "Коледния турнир", състезателят на "Августа" участва в категория до 40кг, или две категории над категорията, в която участва на "Херея оупън". Възможно е за две седмици да е пораснал, но по-вероятното е да е имало манипулация на претеглянето преди състезанието.
 
След "Херея оупън", нашите състезатели участваха на традиционния коледен турнир в София за деца и кадети, провел се на 13 и 14 декември 2014г. С 5 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала състезателите ни завоюваха отборната титла при децата във всички възрасти. "Златни" са Симеон Стайков, кат. до 27кг, Иван Симеонов, кат. 30кг, Кристиян Златев - +48кг, Стефан Стаменов - 33кг, и Владимир Николов - кадети 37кг. Със сребро са Илиян Стайков - кадети 37кг, Хритияна Христова - 36кг, и Николай Начев - 31кг деца. Бронзовите отличия останаха за Никол Маринова - 40кг, Мартин Маевски - 36кг, Георги Христов - 40кг, Даниел Коцев - 36кг, Митко Стойнов - 36кг.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Декември, 14:07

    Браво на всички състезатели и треньори! Успех и през новата 2015г. на целия отбор и още мноооого медали!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: анонимен 15 Декември, 16:37

    Браво на всички деца участвали в това състезание! Гордеем се с тях и треньора Пламен Трънски. Ботевград има нужда от победители.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Декември, 09:44

    Заслужена титла за клуба,тези деца и треньори са всеки ден на тренировки.Продължавайте все така да прославяте нашия град. Кмета трябва да обърне внимание на този клуб.Успех и през новата 2015г. на целия отбор и още мноооого медали!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete