Петък, 10 Май 2024, 15:07

Скандал между Гавалюгов и Лалчева прекрати заседанието на ОбС

24 Септември 2014, 09:14
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1981 13


Спор относно спазването на Правилника за дейността на Общински съвет Ботевград от страна на председателя Йорданка Лалчева предизвика намаляване кворума и поради тази причина сесията бе прекратена за 15 минути. След това Лалчева и общинският съветник Иван Гавалюгов отново започнаха словестна битка. Председателката на ОбС отстрани Гавалюгов от заседанието до приключване на точката от дневния ред, касаеща приемане на отчет за дейността на ОП"Регионално депо за битови отпадъци". С мотив, че е получила оскърбление и за лошо поведение на Гавалюгов, Лалчева прекрати повторно заседанието и извика полицаи да изведат съветника, тъй като той не пожела да напусне. Упреците се прехвърлиха между съветниците от мнозинството и опозицията. Йордан Йорданов се обърна към Гавалюгов с думите, че когато става въпрос за градивна критика я приема, но в случая ставало въпрос за заяждане. От началото на заседанието на общинските съветници, тонът на комуникация не бе подобрен. Поводът за ескалиране на напрежението бе отчетът на ОППД "Боженишки Урвич", който според Иван Гавалюгов и Филип Филипов не дава пълна и точна информация за дейността му и начина, по който се отразява използването на почивната база. В хода на дебатите Гавалюгов посочи, че са накърнени правата му като общински съвеник. Според служителите на РУП-Ботевград, присъствието на съветника като гражданин в залата не е противозаконно и нямат основание да го изведат.

По молба на кмета Георги Георгиев заседанието бе прекратено за трети път. "След като съветникът отказва да напусне залата, общинската администрация напуска залата", заяви кметът и кворумът отново бе нарушен. Заседанието ще бъде възобновено в 13.00ч.

Източник: balkanec.bg

Коментари (13)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Септември, 09:42

    Каква е тая полицейщина в общинския съвет? Лалчева не може-явно и липсва всякакъв капацитет- с думи да се обосновава и вика полицията-МНОО...ОГО ЖАЛКА РАБОТА!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Септември, 10:26

    Уточнение:
    НЕ МОЛБА, А РАЗПОРЕЖДАНЕ НА КМЕТА КЪМ ЛАЛЧЕВА И ПОДЧИНЕНИТЕ МУ СЪВЕТНИЦИ ДА НАПУСНАТ Е ПРИЧИНАТА ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА СЕСИЯТА.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Септември, 10:41

    Уважаеми госпожи учителки от снимка #4, щастливи ли сте от компанията, в която са Ви снимали????

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 24 Септември, 11:49

    4-КАКВИ УЧИТЕЛКИ в този общински съвет.Това са учители на малодушие и простодушие. Как учат децата ни на патриотизъм и родолюбие, когато те са пример за продажност, робско покорство и преки съучастници на един колибар. Тези са срам за учителското съсловие. Могат да се припознаят с дамите на магистралата.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Септември, 11:51

    Адвокате Стоенчов, чих го крепиш в общинския съвет и за бадива ли ти плащаме, като си ням и глух и ползата от теб е да топлиш стола?

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 24 Септември, 12:10

    Гавалигльоьоьоьоьв вече омръзва с простотията и не се търпи

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 24 Септември, 12:24

    #7, вече те хоках, че закъснЕваш с реакциите и почваш да пишеш по час и половина - два след като вече здраво са ме оплюли! Веднъж завинаги си набий в главата, че щом КМЕТЪТ ти плаща, своевременно трЕбва да се включваш и да работиш за него!!!
    Ш'ти спра парето, да знаеш!!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 24 Септември, 13:28

    тулата и мизерния му адвокат стоянов -крадци безкрупулни

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 24 Септември, 17:18

    Браво на Гавалюгов
    Браво

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (229)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete