Вторник, 21 Май 2024, 14:12

Скандали и предателство съпътстваха избора на Стоил Стоилов за шеф на газовото

26 Април 2021, 23:33
(3) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 3944 25


След като напусна Общинския съвет в Елин Пелин, Стоил Стоилов е новият управител на „Газо-енергийно дружество-Елин Пелин” ЕООД. Очаквано изборът му предизвика множество скандали и разправии между съветниците. Първи в разискванията думата взе лидерът на ГЕРБ Стефан Стоилов, който заяви, че групата няма да подкрепи кандидатурата на Стоил Стоилов, защото не е готов за тази позиция, няма нужните познания и нужния опит. Стефан Стоилов изтъкна много по-доброто представяне по време на конкурса на класирания на второ място Румен Илиев и изрази недоумението си от комисията, която постави на първо място Стоил Стоилов. След това думата взе неформалният лидер на БСП Валери Брънзелов, който се изказа в същия дух. С първото си изказване откакто е съветник, Пламен Зафиров от групата на ГЕРБ, буквално взриви залата. Абсолютно нелогично, той заговори за морален дълг към съпартиеца си от СДС Радослав Орловски, който също беше кандидат за управител на газовото дружество, но остана трети. Според Зафиров, Орловски е най-подходящ, но щом комисията е решила друго, той щял да уважи тяхното решение. За това свое решение очевидно не беше уведомил групата на ГЕРБ, които видимо бяха шокирани. За сметка на това реакцията му изглеждаше доста очаквана от съветниците на ВМРО. В този момент думата взе Венцислав Тоцев, който осмя концепцията на Стоил Стоилов за управлението на газовото дружество. Тоцев цитира учебника по „Мениджмънт на фирмените иновации и инвестиции“ на УНСС, откъдето са преписани първите 15 страници от концепцията на Стоилов. След това е развита теория за безопасност на газовите съоръжения, която според Тоцев няма нищо общо с управлението на дружеството, а накрая попита кое е по-срамно - преписаната концепция, или това, че четири човека от комисията са я оценили с отличен. Подразнен от изказването, Богомил Бранков заяви, че Тоцев две минути се е карал на общинският съвет и е направил жлъчно и злобно изказване. В лично обяснение вторият поиска намесата на председателя на съвета за отправените квалификации и неморалната практика на пробиване на общински съветници. В последвалото гласуване, благодарение на гласа на Пламен Зафиров, Стоил Стоилов бе избран за управител на дружеството, а предателят вероятно ще бъде изхвърлен от групата на ГЕРБ.

Източник: balkanec.bg

Коментари (25)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (24) (1)
    2. добавен от: Анонимен 27 Април, 09:07

    Целта на кмето е да продаде газовото дружеството. Да лапне много парички. Тия от вмро ще излязат най- голямата беля случвала се на община ЕЛИН ПЕЛИН. СРАМ. ЖАЛКИ. ПРОДАЖНИЦИ.

    • (10) (0)
      1. добавен от: Ами то... 27 Април, 22:43

      На кмета му трябва именно такова момченце. Неграмотно, но за сметка на това много послушно. Иначе не може да си прокара "схемичката".

  • Отговори (8) (2)
    3. добавен от: Братан 27 Април, 09:17

    Хаххахах..... А можеби кмето е на друго мнение.... Докога ще допускаме някой да се възползва от положението си и да налага свои калинки?

    • (18) (1)
      1. добавен от: Анонимен 27 Април, 09:45

      Прав си не трябва да позволяват кмето да назначава калинки които може да съсипят всичко добро създадено в общината. Кмете срамуваме се от теб.

    • (12) (0)
      2. добавен от: Анонимен 27 Април, 22:51

      С това дето еднолично разреши построяването на завода за преработка на пластмаса кмето вече съсипа най-важното: въздуха, водата и почвите в общината. Постепенно ще се съсипе и здравето на всички живущи наоколо.Останалото са подробности.

  • Отговори (10) (0)
    4. добавен от: д-р костурков 27 Април, 09:23

    Отново за лоялността.И Тоцев ,и Зафиров са от присъдружни на ГЕРБ партии.В.Тоцев винаги е бил принципен и открит,но придържащ се към линията на ГЕРБ в ОбС.А Зафиров....

    • (14) (0)
      1. добавен от: Анонимен 27 Април, 10:10

      Зафиров е момчето за поръчки на Злати. Има ли нужда винаги го обслужва

    • (1) (3)
      2. добавен от: Анонимен 27 Април, 19:23

      Вие имате ли доказателства че г-н Зафиров е "момче за поръчки на Злати"

  • Отговори (5) (1)
    5. добавен от: Анонимен 27 Април, 09:43

    Две калинки като балеринки

    • (8) (0)
      1. добавен от: Бай хои 28 Април, 07:02

      Крадливият кмет хвърли око и на газово то! Доцент е доста мазен и грабливи. Честито ви хорица!

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (8) (3)
    7. добавен от: Ангел Бонев 27 Април, 10:40

    Кога сме мислили ,че при газифицирането на града ще съдаваме политически борби,че ще се борят за постове и места,засраметете се. Тоцев ,добре виждаш ситуацията.ГЕРБ и БСП ,като сериозни политически партии ,трябва решително да се намесят в политическия живот в общината.Шопите никога не са носили набучени пищови и ножове,шопите са дружелюбни и не обичат да ги мамят.Времето ще разкрие игрите,но дано не е късно

  • Отговори (5) (0)
    8. добавен от: Анонимен 27 Април, 11:14

    Можете ли да публикувате по именно кой как е гласувал за въпросното срамно решение.

  • Отговори (9) (1)
    9. добавен от: Ани Иванова 27 Април, 11:44

    Знаят ли общинарите ,че в петък е подадена жалба в Общината , която е покрита от НЯКОЙ доброжелател ?

  • Отговори (2) (0)
    10. добавен от: Анонимен 27 Април, 15:32

    Смешници едно разумно нещо имаше и ще го съсипят. Доцента каква оценка е писал?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (260)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (141)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (54)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (72)
70% Complete