Понеделник, 20 Май 2024, 01:06

Слабо участие на населението от общината в "Да изчистим България"

26 Април 2014, 10:46
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2596 10


Дали поради недотам благоприятните метеорологични условия или защото за нас всяко чудо е за три дни, но в днешния, широко рекламиран ден от кампанията „Да почистим България за един ден”, не се включиха масово жителите на ботевградска община. Поне в сравнение с предните две издания на инициативата.
Основно в пролетното почистване на обществени места се включиха държавни служители. Имаше и спорадични инициативи на отделни граждани по местоживеене, както и служители на частни фирми. Така или иначе, в сравнение с други години, ентусиазмът бе доста намален.
Все пак свършеното на хората, загърбили част от почивката си и излезли да почистят местата, където всички ползваме, заслужават адмирации.
В Скравена кметът на селото Иван Иванов бе създал организация още от осем часа сутринта. Почистваха се от храсталаци и буреняци района около читалището. Бяха се включили и членовете на пенсионерския клуб. Група от около 30-ина младежи почистваха района около спортната площадка в „Паланката”. Колата по сметосъбиране своевременно извозваше пълните с отпадъци чували.
В Трудовец служители от кметството и службата по чистота привеждаха в приветлив вид красивия център на селото.
За трета поредна година в инициативата се включиха членове на танцов състав „Жар” към читалище „Н. Ракитин”. Те традиционно поддържат градинката при входа на Трудовец – до фирма „Грамер”. Придошлите води на реката, преминаваща оттам, бе направила задачата им доста по трудна, тъй като пространството бе запълнено от битови отпадъци, докарани от водата.
В Ботевград най-масово се бяха включили служителите от държавните институции, които и тази година бяха съсредоточили усилията си в Градския парк.
Около четиридесетина работници и служители  на Държавно горско стопанство – Ботевград, работеха на няколко фронта – в Градския парк, от медицинските складове на „Зелин” до „Стубеля”, по пътя за Правешкия връх и между Краево и Рашково.
Служители на фирма „IMI” бяха се заели със сериозната задача да почистят от храсталаци и боклуци алеята от зала „Балкан” до входа на индустриалната зона на бившата „Микроелектроника”, както и да окосят принадлежащите тревни площи.
Общинската администрация бе осигурила над 2000 бр. чували, които предварително бяха раздадени на кметовете и кметските наместници, а в града мобилна група предоставяше чували по кварталите, където тук-там бяха наизлезли хора, за да си почистят отпадъците. 

Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Април, 10:58

    Чудесна работа от всички учасвали ! Така трябва да бъде , които има желание не му пречи времето, който го мързи се оправдава !

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Април, 11:42

    Няма да се включа, това е мое лично желание.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Април, 12:10

    Кампаниата е да се чисти, а от снимките личи как се коси трева, храсти, нещо което трябва да е свършено от служителите на общината, кметства и съответните институции. Срам ме е направо да коментирам

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Април, 12:51

    В нашия район нито общината се грижи да чисти, коси, премахва опасни, изсъхнали дървета, нито повечето живущи в близките къщи, с малки изключения. Много са тези, които си хвърлят безразборно боклуците на обществените места _ фасове, хартийки, опаковки, счупени парчетии, листа, клони от техните имоти... Дори някои си цепят и режат дървата на улицата, и в градинката, на места, където има все по-уголемяващи се дупки. Но тези нямат грижата да почистят боклуци на улицата, тротоарите, градинката. Безотговорност, дебелоочие, безсрамие . Гледат си еснафите само собствените имоти и градинки да са подредени, и запазени...От такъв народ нормална държава няма как да стане, това са хора с капаци, безсъвестни, безотговорни. Също в Ботевград безхаберието, безразличието, безпринципната толерантност и неглижиране на нарушенията на обществения ред от страна на уж контролните органи, са вече станали пословични...Е така ще бъде, когато искат да са си приятели с нарушителите, хулиганите, престъпниците и да не им се пречи на хатъра, да могат безнаказано да се вихри наглата, агресивна, безцеремонна простотия...

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Април, 13:43

    Браво №4!!!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 26 Април, 13:57

    Чумата да ви вземе въвъдете кампания да подържаме българия чиста ане да почистим българия за един ден

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 26 Април, 14:01

    Абсолютно си прав, но пиши България с главна буква

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 26 Април, 14:09

    адмирациии!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 26 Април, 15:45

    Общината е осрала града ,общината да си чисти!Не виждаме кмета или някой от семейството му да почиства!?Така боклуците си остават защото са едни и същи! :x

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 30 Април, 12:58

    В Трудовец около Ключовица се е оформило ново незаконно регионално сметище. Интересното е че кмета на селото има бунгалце на този баир, но не му прави никакво впечатление за това престъпно отношение към местността. Разбирам че да коси тревните площи около главния път прави по-добро впечатление на избирателите, но е негова работа да пресече създаването на такива нерегламентирани сметища. Все пак избираме кмет на селото, а не косач!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (254)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete