Неделя, 28 Април 2024, 04:27

Слънчева сряда

20 Март 2012, 20:51
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1131 0


Два температурни рекорда паднаха днес
Пролетно ще е времето и през следващото денонощие. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Временни увеличения на облачността ще има над източните райони. Минималните температури ще са предимно между 4 и 9°, на отделни места в котловините ще са по-ниски - малко над нулата. В София термометрите ще показват около 3°, съобщават синоптиците от НИМХ при БАН. Максимални температури - между 18 и 23°. В София - около 19°.
Два температурни рекорда са отчели метеорологичните станции в страна за днешния 20-ти март, съобщи за БГНЕС дежурният в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Към 17.00 часа температурен рекорд е отчетен в Сандански, където градусите са 25,8. Само с две десети е подобрен рекордът от 1957 година, когато температурата е била 25,6 градуса. Другият отчетен за днес рекорд е на нос Емине – точно 22 градуса. Предишният рекорд за 20 март там е бил през 2004 година – 20,4 градуса над нулата.
Утре през деня ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд над Източна България. Купеста облачност ще се развие около и след обяд над планинските райони. Само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен северозападен вятър.
Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месец март.
Над планините ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има главно около и след обяд, когато на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен, по високите и открити части силен северозападен, към края на деня северен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 12°, на 2000 метра - около 5°.
Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, по-значителни преди обяд. Вероятността за валеж е малка. Ще духа слаб вятър. Максимални температури - до 18-20°, по носовете по-ниски. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.


Източник: inews.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete