Понеделник, 13 Май 2024, 16:17

След 4 сесии Гавалюгов все още недоумява - КЪДЕ СА ПАВЕТАТА?

19 Април 2015, 14:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2251 4


На какво правно основание е извършено демонтирането на павета от централната градска част на Ботевград и са продавани на граждани, без преди това да са били заприходени  в общинския актив и без да има решение на Общински съвет за продажбата им. Какво е тяхното количество, на каква стойност и на кого са продавани демонтираните павета?

На тези въпроси общинският съветник Иван Гавалюгов чака отговори вече няколко месеца. Преди това обаче на 24.11. 2014г е внесъл запитване в общинската администрация за демонтираните мраморни и гранитни плочи и  на 4 заседания на Общински съвет не получава удовлетворяващ отговор.
 
Каква е обаче предисторията…..
На първото заседание на общински съвет през ноември 2014 г. съветникът Иван Гавалюгов не е получил отговор нито устно, нито писмено за съдбата на плочките от централната градска част. Задължение на кмета Георгиев е да отговори според ЗМСМА на първото редовно заседание след внасяне на питането на общински съветник. „Той изобщо вече избягва да ни дава каквито и да е отговори”, коментира Иван Гавалюгов. „Все пак няколко дни след заседанието получих писмен отговор от кмета. С него той ме информира, че с ремонт на площадното пространство в период от 2005 -2006 и втори етап 2007-2008 са демонтирани мраморни и каменни плочки, и съхранени в бившия стопански двор на ВиК”. В писмото кметът посочва, че поради негодното за употреба състояние същите не са заприходени в активите на Община Ботевград, т.е. демонтираните плочки са били на 100 % брак. „Възниква въпрос – как гранитените плочки, които не се чупят никак лесно и как всички плочки, демонтирани около паметника на Христо Ботев са брак?” – пита Гавалюгов. За мраморните плочки обаче съветникът допуска да бъдат счупени.
 
В отговора Георгиев казва още, че комисия, определена на 18.12.2014 г е прегледала състоянието на всички плочки. От общия им  брой око 187 куб.м  са натрошени и негодни за употреба, а годните са мраморни плочки с обем 12 куб.м. От писмото става ясно, че при извършен ремонт на бул.”България” през 2006 и 2007 г в участъка от бул.”3 –ти март” до кино Форум са демонтирани павета , чието количество не е установено, поради факта, че са били смесени с друга разрушена настилка (пясък и пръст). Това е била причината Общината да не заприходи в активите си и тези павета, обобщава общинският съветник,позовавайки се на предоставената информация от кмета. „Това е поредната лъжа и глупост на г-н Георгиев. Поне да бе измислил нещо по-оригинално, човек да се престори, че му вярва”, коментира Гавалюгов.
 
В крайна изводите са такива: Демонтираните павета не са били заприходени като актив, тъй като са били омешани с кал пръст така, че не е било възможно тяхното отделяне. В същото време са извозени и оставени за съхранение и са продавани по молба на граждани, а останалата част от неизползваните павета са използвани за запълване на дупки при строително-монтажни работи на Общината. Въз основа на това съветникът Иван Гавалюгов съставя двете си питания, на които 4 заседания на Общински съвет все още не му е отговорено.  От общината с писмо му е казано само, че „по конкретния въпрос всичко е отговорено и е изчерпано”.
 
„Кметът се крие или не знае какво да измисли на поставените от мен въпроси. Съмненията, че тези демонтирани павета незаконно и в ущърб на Общината са предоставени за използване, а може и да не са продавани. Като не са заприходени, как тогава са продавани? Затова имаме съмнения, че те са изнесени в посока на имението на Георгиев над  Новачене, след като стана очевидно, че там са складирани павета. Не знам дали са тези или други, нека органите, до които сме подали сигнал да установят по категоричен начин. Или дали са в двора на някой негов близък приятел, независимо дали изпълнява някоя обществена поръчка. Имам сериозни съмнения, че е извършена злоупотреба с поредния общински актив. Защото, след като са продавани е трябвало да бъдат заприходени. Второ да има съгласие на Общински съвет да бъдат продавани  и трето да има организиран търг. Нито едно от тези неща не се е случило. Затова бих казал, че не само на мен, но и на гражданите на общината кметът не отговаря. Той се крие и аз виждам, че той допусна една стратегическа грешка, като не си доизмисли лъжата в отговора на 2.12 2014г, с който си вкара един автогол. Последните ми два въпроса за него са изключително неудобни и разобличаващи го. В момента се чуди, какво да ми отговори и предпочита да мълчи”, заключава общинският съветник, подел темата с историята на прословутите павета, демонтирани от центъра на Ботевград.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Април, 21:49

    Голема си жмуда ей Гавалюгов

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Април, 22:08

    големи баламурници май излязоха избирателите на Величието Гошо! той си ви лъже, вие си му вЕрвате ,гледате го с кравешко обожание и си го искате да ви цица до живот! Аферим!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 20 Април, 09:35

    Жоро павето от навачене!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (239)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (133)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (69)
70% Complete