Неделя, 28 Април 2024, 08:06

След бурни дебати ОбС реши окончателно да продава спорен имот в кв. "В.Левски"

19 Септември 2014, 17:38
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1698 3


Областният управител на Софийска област е оспорил законосъобразността на приетото от Общински съвет на 21 август 2014 г решение №203, с което е дал съгласие за продажбата на поземлен имот - частна общинска собственост с идентификатор 05815.303.147, чиято площ е 6674 кв.м. в кв.204, намиращ се в парцел III и с адрес: гр.Ботевград, ул."Цар Иван Шишман", актуван с АОС-частна №2038/25.07.2014г.
 
На основание чл.21, ал.1, т.8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация чл.35, ал.1 от ЗОС, двадесет и шест общински съветници отмениха днес на извънредно заседание като незаконосъобразно това свое решение.
 
По време на разглеждане на докладната записка кметът Георгиев и съветникът Иван Гавалюгов се репликираха взаимно по повод причините за провеждането на изънредно заседание на ОбС. Градоначалникът зави, че отделни съветници в залата имат определени комерсиални цели. Гавалюгов пък се обърна към него с думите, че има лица, към които той има поет ангажимент да закупят имота. Той от своя страна контрира „Ако сме имали комерсиални цели, нямаше да определяме кой е имота и при каква цена ще го продаваме. Вие сте го включили в програмата за управление и разпореждане с общински имоти, утвърдили сте пазарна цена. Аз имам единствено поет ангажимент този имот да се продаде на максимално добра цена и средствата да постъпят в общинската хазна”, заяви Георгиев.
 
Съветникът Филип Филипов изрази мнение, че от опозицията считат, че е приет Правилник за работата и дейността на Общински съвет, който трябва да се спазва. „В него е записано, че през  месец август  заседания не трябва да се провеждат”, каза той и посочи, че това се урежда с чл.34, ал 1.
 „Три пъти внасяме предложение за изменение на Правилника в ОбС за извънредните сесии, но мнозинството не прие тези наши предложения, именно защото ние сме ги внесли.”, заяви адв.Якимов.
 
Тъй като имотът ще бъде обявен за продажба чрез публичен търг с тайно наддаване осемнадесет общински съветници дадоха съгласие да се извърши разпоредителна сделка при начална пазарна цена 348 000 лв. без ДДС, която бе повишена от 347 050 лв. по предложение на зам..кмета инж. Красимир Андреев.
 
Съветникът Иван Гавалюгов постави изискване юридически да бъде изяснен въпроса с правната изрядност на имота.
Поради отсъствие на юриста на Общината адв. Стоян Стоянов, в залата бе дадена думата на адв. Цено Цеков, който обясни в детайли фактологията, свързана с делото на Общината с държавата по отношение спора за собствеността на имота. Адв. Цеков бе нает от Община Ботевград да води съдебното дело, което приключи в полза на Община Ботевград.                        
 
Седем общински съветници не участваха в гласуването и един бе против. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Септември, 18:18

    niama li advokati v tozi grad ta tozi mangal e advokat na Obstinata sreshtu 8000 leva honorar :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Септември, 19:58

    Има, ама едни са на круиз

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Септември, 20:56

    Честито Диланов, Сбогом Стилянчо!!! Ботевградчани утре пак си изберете гошко да ви БАЛАМОСВА

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete