Неделя, 28 Април 2024, 00:34

След кошмарна четвърта част и продължение "Балкан" загуби от "Левски"

25 Април 2014, 19:28
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1121 6


Тази вечер  в косовския град Прищина се изигра българското дерби във финалите на ЕВРОХОЛД Балканска лига. Един срещу друг се изправиха „Левски” и „Балкан” – най-опитният  срещу най-младия по възраст в турнира. В началните минути „зелените” поведоха с 6:2. Иван Лилов отбеляза първата тройка в мача след четири минути и половина игра. Силни минути имаха Павел Маринов и Ноа Далман. Малко преди края на частта „Балкан” поведе с 20:9. След прекъсване на Тити Папазов неговият отбор намали пасива след серия от 7:0. Но Мартин Маринов наниза тройка, за да върне поне отчасти преднината на своя отбор. Първият период бе за „Балкан” – 23:18.
Втората четвърт започна с тройка на Иван Лилов. Но силната серия за „Левски” продължи и разликата остана само една точка в полза на нашите момчета. Станимир Маринов се разигра и отборът му поведе със седем точки. „Левски” нямаше никакво намерение да се предаде и три минути преди края на полувремето резултатът бе 35:31 за „зелените”. Тройка на Мартин Маринов и успешна атака на Ноа Далман изведоха нашия отбор напред отново с 11 точки. Двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 45:34.
Второто полувреме започна с лек игрови превес за момчетата на Александър Тодоров. След пет минути игра те запазиха преднината си от 11 точки. Иван Лилов бе успешен не само от тройката, но и виртуозно отбеляза под противниковия кош. Станимир Маринов също доказа снайперистките си качества и простреля „сините” от зоната на трите токи. Мартин Маринов не му отстъпваше и в края на частта „Балкан” имаше девет успешни тройки срещу две на „Левски” за резултат 68:43, при който завърши този период.
Последната, решаваща, част започна с тройка на левскарите и забивка на Върбанов и пасивът им бе намален до десет точки. Лошата серия за нашите продължи – за минута и половина „сините” отбелязаха десет точки срещу нула от наша страна. Иван Лилов се опита да отпуши застоя с тройка след прекъсване на Ацо. Но „Левски” вече бе набрал скорост с коренно преобразена игра в този период и изравниха резултата 71:71 четири минути и половина преди края на двубоя. Зелените не успяха да си върнат  темпото от предишните три части, което бе фатално. Редовното време приключи 78:78, след като 24 секунди преди сирената „Левски” поведе, но с тройка на Мартин Маринов резултатът бе изравнен.
В петминутното продължение се видя кой отбор има по-здрави нерви. Това бе отборът на „Левски”, който победи с 94:85 в един почти загубен мач.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: анонимен 25 Април, 19:44

    Коментарите са излишни! С този треньор- толкова! Колко завързани мачове е спечелил?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: ggg 25 Април, 19:54

    Продажнициииииииииии :x

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: гост 25 Април, 20:20

    2, залози ли е имало???

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: анонимен 25 Април, 20:21

    До 3, това е нещо ново, така ли?!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 25 Април, 21:58

    Bravoz samo levski

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 26 Април, 08:57

    Tolko si mogat :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete