Неделя, 8 Септември 2024, 02:35

След обществено недоволство, обвинения за политически натиск и вътрешно напрежение, болницата има нов управител

25 Юли, 15:03
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1398 20


В следващите до два месеца болницата в гр. Елин Пелин ще има нов управител и това е Марияна Манолова. Решението беше взето с 12 гласа „за“ и 8 „против“, като по този начин съветниците потвърдиха решението на комисията провела конкурса за избор на нов управител. Окончателните оценки на двамата кандидати бяха изключително близки, като дългогодишният управител д-р Луканова получи 5.10, а Манолова 5.18. В залата присъстваха много хора и медици от болницата, които твърдо застанаха зад д-р Луканова. Внесена бе и подписка в нейна подкрепа от граждани на общината.

Самата д-р Луканова, която 22 години беше управител на болницата първа взе думата, като каза, че оставя болницата в отлично състояние и през всички тези години за нея най-важното е било пациентите да получават адекватни медицински грижи. След нея думата беше дадена на новият управител Марияна Манолова. Тя представи част от своята биография като стана ясно, че и в момента работи като медицински статистик в частно лечебно заведение, а преди това е била регионален директор на „Пиреос банк“. Има завършена магистратура по здравен мениджмънт. Като своя основна цел си постави местното население да получава адекватна здравна и медицинска помощ в една модерна болница, като не пропусна да отчете добре свършената работа от д-р Луканова.

От съветниците първи думата взе председателят на формираната комисия за избор на нов управител Александър Станоев. Той заяви, че законодателят е предвидил комисията да се провежда по тези правила, като в състава на й има политически лица и лекари. „Аз като политически лице, оцених по-високо концепцията на г-жа Манолова и за мен тя се справи по-добре.“ От своя страна Цветелин Добрев, който бе секретар на комисия по избора, оспори компетенцията на състава, като отбеляза, че единственият доктор в комисията – директорът на РЗИ д-р Розалина Чобанова е оценила по-високо представянето на д-р Луканова. Добрев е единственият член на комисията, който е подписал протокола с особено мнение. Васил Цветков от ГЕРБ предложи точката да бъде отложена за септемврийската сесия, за да се успокои напрежението в обществото. От своя страна председателят на съвета Богомил Бранков се противопостави на отлагането, като заяви, че върху съветниците от групата на „България на регионите“ е оказван сериозен нотиск от бивши и настоящи политици, които изведнъж са започнали да проявяват интерес към местната политика в Елин Пелин. Бранков допълни, че „животът на някои от съветниците е превърнат в ад“, заради оказвания им натиск. Идеята за отлагането събра подкрепата на седем съветника и съответно предложението бе отхвърлено.

Така болницата ще има нов управител г-жа Марияна Манолова, а съветници решиха още да се проведе независим финансов одит в лечебното заведение.



Източник: balkanec.bg

Коментари (20)

  • Отговори (11) (2)
    1. добавен от: Анонимен 25 Юли, 15:24

    луканова като се натиска да работи, да отива в София. С биографията си на думи е с перфектни качества....дипломи, езици. Действителността обаче е друга и тя си я знае отлично. За това ще си души коленцата в Пелино. Ама трябва да я изритат и от физиотерапията. Достатъчно натрупа състояние от болницата със съмнителните си цензове!

  • Отговори (7) (2)
    2. добавен от: Лещар 25 Юли, 16:28

    22г плюс пенсионна възраст и стигат. Да има време да си изяде краденото. Да не реве като вдовица за.... . Ако не беше жалка,щеше да е смешно

  • Отговори (5) (7)
    3. добавен от: Анонимен 25 Юли, 16:58

    Всичко това е политическа игра..Целия този конкурс беше така добре режисиран ..Целта на политическия елит в Елин Пелин е постигната.Грозна работа.

  • Отговори (4) (3)
    4. добавен от: Анонимен 26 Юли, 08:02

    Кмета направи заря ,че е махнал Луканова.И то доста дълга заря..Празнуваш ли Г-н Кмете.

    • (3) (0)
      1. добавен от: Анонимен 27 Юли, 16:12

      Много гротеско!
      При други обстоятелства, Луканова не може
      да бъде повод за заря! Надценявате я!

      А заря

  • Отговори (3) (1)
    5. добавен от: Аз 26 Юли, 09:18

    В тази болница никога,никога не е имало адекватни лекари.Просто те гледат в ръцете,какво подаваш и после говорите.Ако обаче се налага нещо да се прави отговора е "абе я оди у София".Персонала на бърза помощ особенно през ноща съм ги виждал при 4 мои посещения за 15 год.3 пъти пияни а 4тия спят и се заключили не можеш да ги извикаш.Огромна липса на контрол.

  • Отговори (1) (1)
    6. добавен от: Анонимен 26 Юли, 15:51

    До една година общинската болница ще бъде фалирана. Това е целта. Да загряват от Скин системс. Честито!

  • Отговори (2) (3)
    7. добавен от: Анонимен 27 Юли, 09:41

    Узото и Бранков изгониха д-р.Луканова за да приватизират болницата.Всичко е за пари

  • Отговори (2) (0)
    8. добавен от: Анонимен 27 Юли, 15:05

    Луканова трябваше да си направи самооценка и оценка на реалността!
    Държи се като принципа, но.....
    Този път и тежката артирелия не помогна?!

    • (2) (2)
      1. добавен от: Анонимен 28 Юли, 08:21

      луканова и самооценка...няма как да стане. Тя е достатъчно нагла като знае каква е истината за тескеретата които има. Е, и Първанката остаря достатъчно.Всеки опит да бъде свалена много по-рано завършваше безуспешно...няма да закачате моето момиче! Защо няма очи тая тетка да си покаже служебната бележка от посолството на България в Монголия за тава, че е завършила за лекар! Хората показват дипломи,а не служебни бележки. И въпреки, че отговорни лица казваха, че тя не е била на определен курс, след това се оказва, че и от него се е сдобила с тескере. А наивниците я благославят и наричат Доктор. Блажени са вярващите.

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Анонимен 27 Юли, 20:45

    Самозабравила се трътка!

  • Отговори (1) (3)
    10. добавен от: Анонимен 28 Юли, 16:39

    Първанов остава,но беше един достоен президент. Луканова я оплюхте ,но тя с,ъщо ще остане една достойна лекарка.А Вие продължавайте да плюете маже да е против уроки.А така някой се оправдава,нападението е най добрата защита.Грозна работа отполитици и образовани хора.

    • (4) (2)
      1. добавен от: Анонимен 28 Юли, 18:38

      достойна лекарка????????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete