Четвъртък, 18 Април 2024, 11:15

След уникално зрелище, нерви и обрати Левски се добра до финала

19 Май 2013, 08:48
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1598 0


Левски проведе истинска битка с Балкан в петия, решителен мач от полуфинала в НБЛ и след редица обрати и инфарктни моменти го победи с 80-76. Пред препълнена зала „Универсиада” отборите сътвориха истинско зрелище, а половината трибуна бе пълна с фенове на Балкан, подкрепящи отбора си, докато от другата страна бе агитката на Левски. Въпреки че на почивката „сините” водеха с 21 точки, всичко се реши в последните секунди на срещата. Левски ще играе четвърти пореден финал, а съперник на отбора ще бъде победителят от мача Лукойл Академик – Рилски спортист.
 
Левски беше по-силният отбор още от началото на мача и започна да трупа преднина през първите минути. Домакините бяха много стабилни в защита и Балкан изпитваше сериозни затруднения в атака. Така се стигна до двуцифрена преднина още през първата част, а през втората тя продължи да се увеличава. На почивката разликата беше 21 точки в полза на Левски, а Балкан имаше 1/8 тройки и по-малко от 20% успеваемост общо от игра. По-голямата част от точките на отбора бяха от наказателни удари.
 
Ботевградчани започнаха второто полувреме доста мобилизирани и след силна игра на Бошко Йовович, Йордан Бозов и Станимир Маринов и серия от 9-0 разликата беше намалена на 12 точки. Ролите се смениха и през третата част Левски не можеше да бележи в коша на съперника, а Балкан направи серията 18-4 за 45-52. На върха на емоцията, подкрепян бурно от феновете си, отборът на гостите поведе с точка по-малко от минута преди края на третата част. В крайна сметка 20 точки дефицит бе стопен и последната част започна с точка преднина в полза на Левски, а най-интересното тепърва предстоеше.
 
Малката разлика се запази в началото на последния период, преди Балкан да запише серия от 7-0 и да се откъсне напред при 71-65 и 4 минути до края. След игра кош за кош разликата за запази, но 2 минути преди края с 5 поредни точки за Левски тя бе намелена само на 2. Левски изравни, след което поведе с 2, но кош и фаул на Йовович върна преднината на Балкан. Успешен пробив на Марко Маринович, последван от успешни наказателни удари на Пантич и Костов, изведоха Левски с две напред. Балкан пропусна два пъти под коша на съперника, а Неманя Протич оформи крайния резултат от наказателната линия. 
 
Марко Маринович бе над всички за победителите с 25 точки и 6 асистенции. Младен Пантич вкара 12 и овладя 6 борби, а с 14 точки завърши Неманя Протич.
 
За Балкан Бошко Йовович наниза 15 точки, а по 14 точки добавиха Владимир Панич (7 борби) и Йордан Бозов (6 асистенции). 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete