Неделя, 19 Май 2024, 07:00

Служители в Спешна помощ София-област плашат Москов с колективна оставка

20 Август 2015, 11:23
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1590 6


Работещи в Спешна медицинска помощ подготвят протестна подписка срещу обединението на центровете в София град и София област. Намерение за сливането им беше обявено вчера от министъра на здравеопазването Петър Москов. Днес в ефира на БНТ директорът на Спешна помощ София-град Георги Гелев не се противопостави на сливането.

В отворено писмо работещи в Спешния център в София-област заявяват, че решението на министър Москов не може да бъде прието и те ще протестират. Те посочват, че от няколко месеца се наслагват основателни съмнения, че целта на сливането, както и на смяната на ръководството преди време ще доведе до лишаване на населението на Софийска област от своевременен и качествен достъп до спешна медицинска помощ.

"Назначаването за в.и.д. д-р Георги Гелев се породи силно напрежение сред колектива на ЦСМП - Софийска област, в резултат на неяснотата, липсата на логично управление на Центъра и стопиране на цялостната дейност", заявяват в отвореното писмо и изказват своята "възмутеност и пълно несъгласие с некомпетентните действия и намерения на Министъра на здравеопазването д-р Петър Москов за вливане на ЦСМП - Софийска област в ЦСМП -гр. София и некомпетентното управление на в.и.д. д-р Георги Гелев."

Работещите посочват, че в така изложения Доклад и Проект на Постановление липсва всякаква икономическа обоснованост и детайлен медико-статитистически и финансов анализ за целесъобразността на предложените структурни промени, като са и изложени напълно невярни и заблуждаващи твърдения относно структурата и дейността на двата Центъра за оказване на спешна медицинска  помощ, в пълен  разрез с нормативната законова уредба на Република България.

Служителите на Спешния център изброяват 8 аргумента, с които се противопоставят на сливането на центровете София-област и София-град. Директно обърнато към министър Москов лекарите заявяват, че са категорично несъгласни да се принизява техния труд и заплашват с колективна молба за напускане.

"А в отговор на министъра на здравеопазването и възнамеряващия да ни ръководи доктор Гелев заявяваме, че в република България като равноправен член на ЕС съществува свободен пазар на труда и имайки предвид острия дефицит на медицински кадри няма да е проблем да реализираме вътрешното си желание да помагаме на хората под нечие друго вещо професионално ръковоство", завършва отвореното писмо на служителите на Спешния център София-област.

Източник: news.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Август, 15:15

    Служителите на Спешна помощ трябва да бъдат уволнени, а не да си подават оставките!!! Колко хора убиха, колко хора умряха от грешно поставени диагнози и от неправилно лечение? Невежи, закърнели лекари.....

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Август, 15:27

    Служителите на спешна помощ като не им изнасят законите -да напуснат сами-здравната ни система гъмжи от невежества-които искат само пари.Когато са учели са забравили Хипократовата клетва!!!Сега се правят на обидени-в цял свят има ред и дисциплина-има отговорност за здравето на хората а не да гледат парата.Скъпи ми здравни работници-излезте малко в чужбина и вижте как се работи в тази свера-ще ви съдерат дупетата от работа и ако се докажете и си изпълнявате отговорно задълженията -чак тогава получавате признание.Понеже плашите с напускане -ви препоръчвам да опитате да излезнете на вън да работите и да видите какво значи ред и закон.Българските дипломи на лекъри и медицински сестри не се признават изцяло на вън-защото нашето медицинско образование е с намалени часове и практики.Така -че всички мрънкат от недоволство и заплашват-но на вън са кръгла нула-започват от АБ -за да станат отговорни лекъри!!!Осъзнайте се-вие сте хората от които зависи здравето на хората-ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Август, 09:52

    Много ми е интересно как ще си подадат оставките заедно,когато показват на ляво и на дясно договорите за големите заплати.Това са сестрите от детско ,които започнаха във филиала в Правец.Да видим напускането! :shock:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 21 Август, 12:21

    Ей какви сте злобари.Ще се разкъсате от яд.Но нали знаете че злобата уврежда повече сърцето отколкото цигарите.Не мислете сестрите от детско които са напуснали ,ами си пестете нервите, че парите дето изкарвате няма да ви стигнат за лечение.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 21 Август, 17:00

    №3 незнам къде си учил, или си взел диплома с връзки но такова безсмислено изказване си написал, че не му се разбира смисъла.Дано ти и №2 не сте здравни работници защото с правописните грешки на №2 и твоя словоред наистина сте от онези които са учили с връзки,но без да имат капацитет.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Август, 22:30

    Като гледам други са учили с връзки ,за да станат шефове и да пращат пациентите при врачки и баячки.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete