Понеделник, 20 Май 2024, 14:22

Снегопочистването в Община Правец, най-дебатираната тема на днешното заседание на ОбС

24 Февруари 2012, 17:07
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3156 18


Най-дълго дебатираната тема на  днешната сесия бе  снегопочистването в община Правец. Общинският съветник Николай Николов даде предложение да се закупи роторна техника за по-ефективно почистване.  Пламен Христов, Управител на фирма ”СКДУ”ЕООД даде отговор, че  разполага с две снегопочистващи машини „Мерцедес” на които може да се закачи  такъв тип техника. Според него обаче роторната техника не е подходяща за градски условия, а за магистрали, тъй като при разриването на снега, той би попаднал в дворовете на къщите. Той сподели, че снегът тази година е в повече и, че от 60 години такъв сняг не е имало.  Нормално е да има затруднение, каза още той.
 Цанко Маринов от БСП изрази мнение, че не може да няма начин да се махне снегът и създалата се ледена настилка по улиците. Именно ледените коловози чупят автомобилите , особено в междублоковото пространство, смята той. По негови думи в Правец и цялата община няма добро снегопочистване.  Според Маринов парите, които Общината дава за изминатите километри на машините, всъщност изтичат.
 Цако Бънчев също изрази недоволството си от снегопочистването „не можем да кажем, че града е почистен“. Според него обаче причините са комплексни, към които трябва да се причислят лошите зимни метереологични условия. Той зададе директен въпрос , какви действия ще бъдат предприети в близките дни, за да се изчисти градът. Кметът Гунински заяви, че няма такава мощна фирма, която да почиства едновременно в няколко населени места. Той даде идея да се помисли в бъдеще дали Общината да провежда конкурси за снегопочистване на всяко населено място. До известна степен обаче и гражданите имат вина, смята кметът, тъй като спират безразборно и машините не могат да изчистят снега. Според него разрешаването на проблема е в осоляването на улиците и изстъргването на снега. По този повод управителят на снегопочистващата фирма Пламен Христов обясни, че това би станало с пускането на комбинирани трактори с метална и дървена дъска. Той помоли Общинският съвет да вземе решение с което да се регламентира спирането на колите, за да може фирмата да изчисти снега. 
 Павлин Цветков пък сподели, че на неговата улица е имало 7 аварии на автомобили заради непочистения сняг. Неговото предложение бе, че би било добре да се разработи стратегия за всеки път, когато пада обилен сняг, за да може да се реагира адекватно.
Председателят на ОбС на Правец г-н Яхов съобщи, че Правец е с най-много махали, като повечето от тях  са тесни. Освен това  има много паднали дървета и това всичко пречи да бъде почистено добре“. Г-н Яхов изказа мнение, че е необходимо да се каже на домоуправителите, гражданите да не изхвърлят сняг по улиците. Това създава предпоставки за катастрофи, тъй като  до другата сутрин снегът замръзва.  Стефка Атанасова от БСП от своя стана предложи да бъде включен отчет за снегопочистването. „Независимо дали го има или не трябва да се вземат предварителни мерки“ каза г-жа Атанасова. Съветникът Ивайло Джамбазов също взе думата. Според него не може 5-6 часа да се прекъсне снегопочистването и после да искаме да се възстанови проходимостта на улиците. Голяма част от  търговските обекти обаче не почистват пространствата пред входовете си, отчете той.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (18)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 17:58

    Хайде бе, сега на кмета гуньо гражданите му били виновни че не било почистено

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 18:39

    Г-н Гунински с. Разлив не е само в центьра и м.Куевска! Много молим през вашият мандат да обьрнете малко повече внимание и на другите махали които образуват като цяло селото,а по точно м. Чорбанска,защото и там живеят хора и са изрядни данькоплатци на община Правец.А именно: 1.сметоизвозване и сьбиране,2.редовно подаване на вода и да е пречистена,зашото вече нямаме боилери,а и не смеем да си купим,3.ако е вьзможно да се провери и ЧЕЗ защо е толкова слабо напрежението и 4.да се подобри пьтя беше тотално сьсипан от тежките машини по изграждането на сьседни обекти /наистина красиви и стратегтчески - няма спор,но.../А по вьпроса за снегопочистване тази година Ви оправдаваме ние сами си го почиствахме.Г-н Гунински на Вас разчитаме и вярваме за напред,предварително благодарим,че ще проверите и ще отреагирате.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 21:08

    Spored men Pravec e dobre iz4isten,kato se ima v predvid kakav snqg padna.Samo vijte kakvo stava v Etropole :)

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 22:12

    Koi otgovarq za snegopo4istvaneto v Pravec?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 22:31

    a za6to ne poglednete kak e v botevgrad pulna tragedia

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Аз 25 Февруари, 00:19

    В Ботевград и Етрополе и много по добре изчистено..Особено в Етрополе където снеха беше по -голям. Тази година видяхме , че в Правец не се чисти добре, виновни са от СКДУ и кмета.Какво ми разбира Управителя на СКДУ и коментира неподготвен, че от 60 години не е имало такъв сняг. Ми той няма и 40 и се изказава.. Не искаха да изчистят, а имаха за цел да усвоят средствата от държавата.Много лошо се представиха.Всички сме потърпевши за нехайството им...

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Путьо Маринкин 25 Февруари, 01:07

    Общинският съвет в Правец заседава при закрити врати. Съветниците с нежни души се стресират.

    Вижте видеото:

    http://videos.botevgrad.com/view/15739/Dnes-obshtinskiyat-savet-na-Pravec-prie-Byudjet-2012/

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 19:11

    Незнам какви техники се купуват за снегопочистването и какви пари се отпускат за селата в община правец ,но кметицата на село Калугерово ми каза оня ден когато ходих при нея да я питам кога ще може да прати снегорин да изчисти пътя за махала стайковци за да мога да взема една баба много болна която е на доста лекарства и спешно се нуждаеше от доктор и тази кметица Наталия ми отговори така: цитирам"немога да изпратя снегорин да почисти защото ми струва 500 лв. за една баба.Каза да си намеря някой в селото където има джип 4Х4 за да може да скара бабата един километър от къщата до асфалта(главната улица)"и да си му заплатя тази услуга.Искам да знам така ли трябва да се процедира по селата - конкретно за Калугерово.А мъжът й на кметицата ми каза така:"ми като знаеш ,че неможеш да излезнеш защо трагваш от ботевград".Кажете това ако е негова майка или баба дали така ще говори.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 19:46

    Цаня Маринов - Манаселския брус, защо не постави на сесията въпроса за камерите на обществените места в Правец, които го снимат без негово желание? Явно го притесняват само камерите, които присъстваха на заседанието? Причината може би е в това, че тогава всички ние се запознаваме с действителната истина за хората, които седят на места, които в едно нормално време не биха ги допуснали и като клакьори.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 12:00

    Да сте видяли тази зима пътищата да се посипват със сол и пясък?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (258)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (140)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete