Четвъртък, 2 Май 2024, 22:04

Снимки на срещи провеждани в хотел „Хаят“ Правец оставиха Банкова в ареста

6 Април, 18:00
(2) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2081 23


Съдът наложи "постоянен арест" на тримата задържани след операцията на ДАНС и КПКОНПИ в Агенция "Митници". Преди началото на заседанието, Марин Димитров бе отведен в "Пирогов" след като му прилоша.

Директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова остават в ареста, след като съдия Гетов прегледа доказателствата, представени от обвинението за организирана престъпна група за контрабанда. Според материалите от делото, има разговори и срещи между Банкова и Стефан Димитров, както и снимки, доказващи тяхната близка връзка.

Съдията обясни, че разполага със снимки и записки от разговори между обвинените, които ясно се асоциират с контрабандна дейност. Освен това, има и свидетелски показания, които подкрепят обвиненията. Директорът на Агенция "Митници" се познава с Марин и Стефан Димитрови. Има снимки и специални разузнавателни средства за това. От друга страна Стефан Димитров, баща му Марин и Никола Николов-Паскал са снимани в неформална обстановка. Това стана ясно от определението на съдия Тони Гетов, с което той остави в ареста Банкова и Стефан Димитров, съобщава 24 часа.

"Разпитана на 3 април, тя казва, че не ги познава. Съдът не се доверява на тези обяснения. По делото има доказателства, че има десетки разговори между Банкова и Стефан Димитров. Има експертиза от която е видно, че двамата се срещат в хотел "Хаят" в Правец. В разговори са обсъждали дейността на агенция "Митници", каза съдия Тони Гетов, след като се запозна с материалите от делото.

Има и снимки от срещи между Петя Банкова и Живко Коцев, организирани от Стефан Димитров. "Няма лошо двама държавни ръководители да контактуват. Притеснителното е, че става с посредничеството на Димитров. Има снимки от летище София. Те са на Димитров, Коцев и на друга обществена личност. На тях се вижда кутия с часовник, който Коцев слага на ръката си", каза съдия Гетов.

На Стефан Димитров е повдигнато и обвинение, че на 3 април заедно с баща си и Паскал е съхранявал нелегални цигари с неплатени мита и акциз за близо 4 млн. лв.



Източник: balkanec.bg

Коментари (23)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (9) (13)
    2. добавен от: Анонимен 6 Април, 19:07

    Скалъпена история, предназначена за аудитория с коефициент на интелигентност равен и по- малък от този на Режисьорите. Мафията просто си иска държавата.

  • Отговори (3) (3)
    3. добавен от: Анонимен 6 Април, 19:30

    Боклуци цигари има навсякаде бес бандарол в европа поне с 2 евро по ниска цена а що не ловите канала от кинтекс наркотиците и уръжието каде сичко влизаше в държавата а сега в аидуците

  • Отговори (5) (14)
    4. добавен от: Анонимен 6 Април, 19:36

    Жалак е тоя съдя сичко е постановка кат кметицата и кулешката и прос народ вярва на исцинировки да замажат че нещо работят тия слуби

  • Отговори (7) (6)
    5. добавен от: Анонимен 6 Април, 20:29

    Шенген с такива кадри през крив макарон ще видим...

    • (6) (0)
      1. добавен от: Анонимен 7 Април, 07:52

      Нали влязохме в Шенген? Или пътуването със самолети и кораби не го смяташ, че е пътуване?

  • Отговори (4) (4)
    6. добавен от: Анонимен 6 Април, 20:58

    През крив макарон ще видим "Шенген", ако и тези нагли, арогантни, корумпирани "държавни" служители на високи позиции, съдружници, близки на контрабандисти, престъпници бъдат оправдани от българските правораздавателни институции! ГАРАНЦИЯ! Как пък не ги е срам да лъжат така! Има много доказателства от СРС, есемеси от техни телефони, снимки, свидетели... И имат наглостта да продължават нагло да лъжат и лицемерничат! Ама тази жена се е изложила и по начинът, по който се е облекла за пред съда – като за плаж. Разбирам, ако така да си излезеш в двора на дома, на морето, до магазина в горещините. Ама да се явиш така в съда...?

    • (1) (3)
      1. добавен от: Гост 7 Април, 18:00

      И за какво ти е този Шенген? Нима ще свали цените и ще ти направи живота по добър? Прах в очите на шараните!

  • Отговори (5) (5)
    7. добавен от: Анонимен 6 Април, 21:33

    Какъв Шенген с тия правешки айдуци

  • Отговори (5) (3)
    8. добавен от: Анонимен 6 Април, 23:57

    ДАНС не работели?Фабрикували доказателства?Заковали да ги по всички правила.Правчанката да се надява на килия с южно изложение в Сливенския пандиз.

  • Отговори (9) (3)
    9. добавен от: Анонимен 7 Април, 07:55

    Тази Банкова любовни отношения ли е имала със Стефан Димитров? Тя изглежда като тетка до него.

  • Отговори (11) (2)
    10. добавен от: Анонимен 7 Април, 08:06

    Потресаващо е,че и глав. секретар на МВР е в играта, но защо още не е и на мястото където са Банкова и компания, явно аршина е двоен.

    • (5) (1)
      1. добавен от: Анонимен 7 Април, 08:55

      Не само аршина е двоен, явно и чадъра над него е голям, не се знае каква е била заигравката с предишните избори, а каква ще е и със сегашните,защото по всички правила трябва да прави компания на тези отгоре,да ама не. Тогава да се не питаме защо реално гласуват 30 процента от избирателите.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete