Петък, 10 Май 2024, 00:33

Социалисти отбелязаха датата 9-ти септември

9 Септември 2016, 10:35
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2769 33


72 години от победата над Монархо-фашизма събра социалисти от общината пред Мемориалния паметник в Градския парк на  Ботевград днес от 10.30ч.
 
”Датата 9-ти септември днес се отрича от мнозина, но с идването й бе изградена базата за икономическото развитие на България. Нека всеки се остане със своите оценки за 9-ти септември, но всички трябва да сме на едно мнение, че тази дата коренно промени обществено-икономическото развитие на България и даде възможност на обикновените хора да се образоват и да израснат, да работят”. Това заяви зам.председателят на БАС в общината Петко Банков. Той даде думата на пресдеателя на антифашистката структура о.з.полк Георги гергинов.
 
„72 години от деня, когато в България се установи властта на Отечествения фронт, решаваща роля за успеха бе и присъствието на Трети украински фронт на Съветската армия. Великият българин Георги Димитров е уверил маршал Толбухин – „В Бълагрия ще ви посрещнат не с изстрели, а с цветя”. Така започна тържественото си обръщение пред присъстващите социалисти о.з.полк. Георги Гергинов, председател на  Български антифашистки съюз в община Ботевград. Според Гергинов  в мемоарите е записано, че в съставите на съпротивата е имало 9 бригади, 35 батальона и 2 самостоятелни чети, бойни групи и др. Крайните цели на фашизма са били обезличаване на човека, превръщайки го в немислещо същество. Това може би е целта и на днес управляващите, които доведоха народа до просешка тояга, посочи Гергинов. Той очерта актуалната ситуация в България. „ Къде се плаща редовно на работника? Чужди бази, техника и срещу кого – нашата освободителка Русия!Путин  е Сатана, по-лош от Хитлер. Русия е агресор, САЩ –не. Медии и вестници са в услуга на определени кръгове.
 
Цветан Николов, председател на Съюза на ветераните припомни събитията от Втората световна война, като сподели лични впечатления от участието си в нея.
Поздравително слово произнесе и председателя на Общински съвет на БСП в Ботевград Николина Цолова. По думите й днешната дата е символ на победата над злото.” Тази дата даде възможност поколения българи да градят живота си, в продължение на десетилетия да поддържат националното си самосъзнание и патриотизъм”.  Тя прочете поздравителен адрес от името на председателя на НС на БСП Корнелия Нинова към всички членове на БСП и БАС.
Патриотични стихове прочетоха поетите Любен Томов и Петко Павлов.
 
 
В знак на уважение и признателност към героизма на загиналите борци за свобода и справедливост, присъстващите спазиха по традиция с едноминутно мълчание. Признателните социалисти положиха цветя от ОбС на БСП, Български антифашистки съюз (БАС0,  Общински съвет на ветераните  и граждани.
 


 


Източник: balkanec.bg

Коментари (33)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: ..... 9 Септември, 10:44

    Изкукали съвсем горките...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Септември, 10:55

    Георги Димитров не е велик българин,а масов убиец.С негово знание и по негово предложение са избити хиляди честни българи патриоти-комунисти,земеделци,социал-демократи,анархо-комунисти и др. антифашисти,участвали в Испанската съпротива срещу ген.Франко и по време на ВСВ,за да може Димитров да угоди на психопата Сталин.По негово предложение са убити забележителни българи-първия министър-председател на Съветска Украйна,българина Кръстьо Раковски-съратник на Ленин,убит е интелектуалеца Трайчо Костов и т.н.Крайно време е да учите история,а не идеологически лъжи.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Пол 9 Септември, 10:55

    На снимката са внуците на убиици и обирджии на мандри.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Септември, 10:56

    Hail Hitler

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 9 Септември, 11:28

    Това са последните избиратели на партията

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Баце 9 Септември, 11:31

    Младежи! Само немога да разбера какво се е объркала Николинка Цолова там :shock:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 9 Септември, 11:39

    Човек за комат сух хляб и за резил става, като не става за нищо...

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 9 Септември, 11:41

    На Якимов няма ли коя да му изглади сакото? Пък и му е отесняло от бала насам, доста се ояде напоследък за наша сметка...

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 9 Септември, 12:10

    Има спретнати другарки от минало време когато на Зелин се правеха тайни срещи с другари от София с своя опит ще се намери някоя да изглади сакото на яКимов

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (229)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete