Събота, 4 Май 2024, 18:31

СОУ "Хр. Ясенов" и ОУ "Хр. Ботев" гр. Етрополе се включиха в инициативата "Ябълка за здраве"

19 Ноември 2014, 13:33
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1258 1


СОУ "Хр. Ясенов" и ОУ "Хр. Ботев" гр. Етрополе се включиха в осъществяването на програма за корпоративна социална отговорност „Ябълка за здраве“, която се осъществява от "Елаците-Мед" АД и "Геотехмин" ООД. Програмата е насочена към здравословния начин на живот на учениците в основните училища от регионите, в които дружествата развиват дейност. Предвидена е инвестиция в засаждане на плодни дръвчета, както и различни други мероприятия през 2014 и 2015г. Програмата се осъществява с фирмени средства и труд на служителите от двете дружества. В дворните пространства на двете училища бяха засадени сортове ябълкови фиданки, в това число райска ябълка.
Агрономът Павел Генков, ръководител на „Помощно стопанство“ в Елаците-Мед,  разказа на учениците как се отглеждат ябълкови и други плодни дръвчета.

Програмата „Ябълка за здраве“ е продължение на програмата за корпоративна социална отговорност на Елаците-Мед и Геотехмин „Нашето зелено утре“. В рамките на тази програма в продължение на 3 години Елаците-Мед и Геотехмин засадиха със собствени средства и труд заедно с представители на общините и училища в Средногорието и Етрополе над 20 хил. фиданки и декоративни храсти. 



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 14:15

    С гледане ли се включиха?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete