Четвъртък, 2 Май 2024, 14:50

СОУ "Хр. Ясенов" взе участие в първата работна среща по многостранното партньорство "Нашите разнообразни места в сплотена Европа"

4 Ноември 2013, 18:24
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 991 0


Първата среща на партньорите по многостранно партньорство „Нашите разнообразни места в сплотена Европа”, финансирано от Програмата „Учене през цлия живот”, Секторна програма „Коменски” , в което СОУ „Христо Ясенов” участва заедно с 9 други училища, се проведе в град Вастерос, Швеция. Участници от българска страна бяха г-жа Светла Вълова- директор на училището и г-жа Христина Калайджиева- преподавател по английски език и координатор по праекта.
 
Целта на срещата беше участниците да изработят план за дейностите по проекта за първия семестър от партньорството от септември 2013г. до февруари 2015г.По време на срещата участниците имаха възможност да се научат повече за партньорските училища, да установят лични контакти с преподаватели от деветте страни, да се запознаят с образователната система в Швеция и да посетят учебни часове в Основно училище „ Ирста”, гр. Вастерос. 

Програмата, подготвена от домакините, беше разнообразна и включваше представление на учениците от училище „ Ирста”, посветено на традициите в Швеция, посещение на учебни часове, разходка в Зоопарк. Впечатлени бяхме от спокойната и творческа атмосфера в училището, от организацията на учебния процес, от съоръженията за хранене, спорт, извънкласни дейности и практически занимания. Убедени сме, че Шведската система на образование, която осигурява свободен и безплатен достъп на всички деца, независимо от етническия им произход, е успешна и достойна за подражание.

По време на срещата участващите учители изработиха подробен план за действие през първия семестър от партньорството. Всички колеги от Швеция, Обединеното кралство, Испания, Хърватия, Чехия, Полша, Италия , Унгария и България представиха своите училища и Талисманите за пътувене, които ще съпътстват мобилностите по време на целия период на осъществяване на партньорството. За съжаление партньорите ни от Турция не успяха да присъстват поради визови проблеми, но се надяваме, че те ще бъдат с нас по време на следващите срещи.

Отличната организация и програма на посещението даде възможност за установяване на преки и приятелски контакти между всички партньори.
С нетърпение очакваме новите ни срещи.


Източник: Христина Калайджиева

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete