Събота, 4 Май 2024, 09:57

СОУ "Христо Ясенов" почете своя патрон

22 Март 2014, 14:56
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 4265 0


 „…В МОЙТА ПЕСЕН СЛЪНЦЕТО ГОРИ”
С истински плам в душите и сърцата си, Ясеновци изразиха своята почит към личността и делото на своя патрон-Христо Ясенов. Един невероятен спектакъл, в който се преливаха по прекрасен начин талант, чар, обаяния и младежки ентусиазъм- на това се насладиха всички, присъстващи тази сутрин в Големия салон на НЧ ”Тодор Пеев-1871”на традиционното „Ясеновско утро”. Официално слово, по повод празника, прочете госпожа Светла Вълова-директор на СОУ ”Хр.Ясенов”, която обърна внимание, че възпитаниците на училището са не само отлични професионалисти, но и добри хора.

Гости на тържеството бяха: инж.Богомил Георгиев-кмет на Община Етрополе, Христо Андреев-председател на Общински съвет-гр.Етрополе и старши експерт ОСО-РИО София област, Борянка Миланова-старши експерт ОСО-РИО София област, Валентин Цацов- председател на училищното настоятелство, членове на настоятелството, представители на фирми- партньори на училището, бивши учители, родители. Сред гостите бе и арх. Йордан Аладжов - направил проект за изграждане на „Рицарски замък” по произведението на Христо Ясенов. Поздравителни адреси, по повод празника на СОУ ”Хр. Ясенов”, изпратиха: инж. Богомил Георгиев- кмет на Община Етрополе, Мила Манчева-Началник РИО София област, Иван Иванов-директор на ОУ ”Хр. Ботев” гр. Етрополе, Мария Фердинандова- директор на ОУ ”Хр. Ботев” с. Лопян, Издателство ”Просвета”, Стоянка Гинчева-директор на ОУ ”Георги Бенковски” с. Малки Искър.

Празничният концерт на Ясеновци е събитие, което зарежда с много настроение, дарява с усмивка всеки, който присъства. Това е едно от най-очакваните и най-харесвани мероприятия в община Етрополе. Един неуморен труд, едно себераздаване и безкрайно очарование показаха: Мажоретни състави с ръководител Емилия Моновска, певческа група с ръководител Цветелина Овчарова, рецитал, подготвен от Цветанка Николова и Цветана Спасова, скечове с помощта на Марияна Спиридонова и Петя Цекова, народни танци под ръководството на Калинка Пушкарова, музикални изпълнения и композиции, с участието на лъчезарните ученици от начален етап на училището и техните класни ръководители,както и на ученици от гимназиален и прогимназиален етап. На финала Константин Цанов от 6б. клас накара присъстващите да станат на крака, при изпълнението на емблематичната песен на Емил Димитров ”Моя Страна, Моя България”. От името на инж. Богомил Георгиев и Христо Андреев на участниците в концерта бе поднесена красива кошница с цветя.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete