Неделя, 5 Май 2024, 14:18

СОУ "Христо Ясенов" ще участва в конкурс за изработването на най-дълга, най-голяма и най-оригинална мартеница

16 Февруари 2014, 19:18
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1336 4


Ученическият парламент в СОУ ”Хр. Ясенов” отправя едно предизвикателство към всички ученици, учители и родители, чрез което да покаже своята активна творческа дейност в различни направления. Идеята е да се участва в конкурс организиран от Сдружение „Дай, бабо, огънче” гр. Перник и Читалище „П.К. Яворов” 1926г. - с. Мещица /общ. Перник/ в традиционния конкурс „Пижо и Пенда” за изработката на най-дълга, най-голяма и най-оригинална мартеница. Всички ученици ще имат възможност да се включат в изработването, като направят по 1-2 метра мартеница, а може и повече. След индивидуалната изработка всеки клас съединява готовите части и поставя някакво лого на класа, което ще го отличава от останалите паралелки. Преподавателите, които желаят, могат  да се включат в мероприятието със своя мартеница и лого, което да отразява неповторимата същност и творческа оригиналност на всеки, а и така дължината на мартеницата би се увеличила.

Покана за съдействие се отправя и към родителите, които не веднъж са оказвали неоценима помощ в реализирането на такива чудесни инициативи.

Идеята е, заедно да изработим мартеница, толкова дълга, че да обиколи цялото училище, да направим и изпратим снимки или видео от работните етапи по проекта заедно със самата мартеница.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Февруари, 20:36

    Още една щуретия от Ясенов.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: анонимен 17 Февруари, 11:29

    ей тия побъркаха децата с техните простотии

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Мая Николова 17 Февруари, 16:08

    Страхотно! Така децата ще развият умението да работят в екип и накрая ще бъдат доволни от резултата. Поздравления за инициаторите, дано и останалите училища се вдъхновят! :)

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Февруари, 14:31

    Ne stiga che domashni imame da pishem, da sedim vseki den do 2 v tova uchilishte mi puk i martenici da im prava. Aide nqma nujda :)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete