Четвъртък, 16 Май 2024, 20:48

Спешна проверка в Бърза помощ заради смъртта на жена

12 Май 2012, 20:10
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1497 0


Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова е разпоредила спешна проверка заради смъртта на 52-годишна жена, починала в линейка при транспортиране от Своге до София, заяви началникът на Спешна медицинска помощ д-р Ивелина Георгиева.

"Не сме виждали медицинската информация и не сме разговаряли персонално с лекаря, тъй като той е извикан за провеждане на разговор в следствена служба, така че все още не можем да кажем резултати.

Ще бъде извършена пълна проверка, ще проверим данните от GPS-системата на автомобила", каза д-р Георгиева, цитирана от "Фокус".

Отправените от страна на семейството обвинения са, че не е не е оказана навреме и в пълния си обем необходимата медицинска помощ.

Почернените роднини смятат още, че дошлият медицински екип е действал неадекватно и дори, че може да е консумирал алкохол.

Повикана е веднага полицейска кола, извършена е дори и кръвна проба на лекаря и на шофьора. В момента те трябва да дадат обяснения за случая пред следствените органи.

Резултатът от кръвната проба ще излезе по-късно, но на дрегера е бил отрицателен, допълни началникът на Спешна медицинска помощ.

Починалата пациентка е претърпяла преди 10 дни тежка операция и в последствие състоянието й се е влошило.

В 7.41 часа е постъпил сигнал на телефон 112, който е получен в 7.44, а в 7.51 минути е тръгнала линейката, която е била на място в 8.10 часа.

Пациентката е транспортирана първоначално във филиала в Своге, а докато е била транспортирана към София за хоспитализация е починала, заяни д-р Георгиева.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete