Петък, 19 Април 2024, 09:13

Специализирана полицейска операция в Софийска област

8 Февруари 2023, 10:53
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1344 1


На 7 февруари на територията, обслужвана от ОДМВР-София, се проведе специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, ефективно опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и спазване на Закона за движение по пътищата. В акцията участваха служители на ОДМВР-София и 11-те районни управления в състава й, екипи на жандармерията и представители на държавните контролни органи.

По-характерни установени закононарушения:

Иззети наркотични вещества:
Около 14.30 часа, с. Столник, криминалисти от РУ-Елин Пелин извършили проверка непълнолетен младеж, в хода на която същият предал доброволно станиолова сгъвка с тревиста маса. Младежът признал, че е закупил канабиса от жител на селото, когото знае само по прякор. След бързи оперативно-издирвателни действия полицейските служители установили самоличността на криминално проявения и осъждан мъж и той бил задържан пред адреса му. При последвалото претърсване на жилището са открити и иззети около 21 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, около 125 грама суха тревиста маса, реагираща на марихуана, електронна везна и два мобилни телефона. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на спецоперацията криминалисти от РУ-Костенец извършили проверка на адрес в Момин проход. В една от стаите служителите на реда намерили два плика с общо около 30 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис, и електронна везна. Зад автомобилна седалка в гаража на адреса е открита и кутия, съдържаща плик с четири бучки, реагиращи на амфетамин, с общо тегло 63 грама. Наркотичните вещества и везната са иззети. Двамата обитатели на адреса са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Очаквайте резултати от проверката и в останалите населени места в Софийска област!



Източник: ОДМВР

Коментари (1)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Февруари, 22:37

    ЧАКАМЕ И ДРУГИТЕ, АЙДЕ ДА ВИДИМ,НО ТОВА ТРЯБВА ДА Е ПОСТОЯННО, НЕ ЕПИЗОДИЧНО?ОСОБЕНО В РАЙОНА НА УЧИЛИЩАТА И ПАНСИОНИТЕ .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete