Петък, 12 Юли 2024, 17:11

Специална награда на публиката и признание от журито за „Балканска младост“ на финала в НДК

23 Юни, 10:57
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2629Танцов ансамбъл „Балканска младост“ спечели специалната награда на публиката и наградата на Асоциацията на хореографите в България на Националния конкурс ТОП 10 Български танцов фолклор

Танцов ансамбъл „Балканска младост“ при Народно читалище „Тодор Пеев-1771”, гр. Етрополе с ръководител Калинка Пушкарова спечели специалната награда на публиката и наградата на Асоциацията на хореографите в България на Националния конкурс ТОП 10 Български танцов фолклор. Грандиозният финал се състоя в Деня на българския фолклор – 22 юни в Зала 1 на НДК, където премериха сили десетте самодейни състави и ансамбли от всички краища на България, достигналите до крайната фаза на конкурса.

Стотици етрополци присъстваха на живо в залата и мощно подкрепяха своите любимци. Сред тях бе и зам.-кметът на Община Етрополе Катя Симеонова, която предвождаше многобройната група на Общинска администрация. Бляскавият спектакъл се излъчваше и на живо на Фейсбук страницата на организаторите. Освен за наградите на журите, тази година танцьорите се бориха и за най-желаната от всеки артист награда – тази на публиката. За наша огромна радост най-много гласове в смс гласуването получи Танцов ансамбъл „Балканска младост“, който се представи под номер 2 с „Шопски танц”.

Друга изключително престижна награда, вече от страна на журито, им бе присъдена от Асоциацията на хореографите в България. Тя бе връчена на Калинка Пушкарова от председателя на Асоциацията Христо Димитров, когото всички познават като създател и ръководител на Ансамбъл „Българе”.

„Наградата отива при един ансамбъл, който много ме впечатли и смятам, че един ден ще спечели приза на конкурса”, заяви изтъкнатият хореограф.

Големият победител в ТОП 10 за 2024 година и носител на Гран при „Огънят на поколенията” стана Представителен танцов ансамбъл „Чудесия” към Младежкия дом в Пазарджик. Догодина по регламент те ще предадат наградата на следващия победител и ние си пожелаваме това да е Танцов ансамбъл „Балканска младост“ при Народно читалище „Тодор Пеев-1771”, гр. Етрополе.Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (44)
70% Complete
Не (126)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (12)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (31)
70% Complete
Всички са маскари. (57)
70% Complete