Четвъртък, 2 Май 2024, 12:47

Специално за Балканец.бг: Пламен Илиев разказа за целите на Университатя Клуж, за конкуренцията и нивото на футбола в Румъния

2 Януари, 19:49
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1305 2


Специално за Балканец.бг и пред репортера ни Николай Петков застана вратарят Пламен Илиев, който пази за румънския Университатя Клуж, бивш капитан на Левски, играл още и за Лудогорец и за националният ни отбор. Играът, който скоро навърши 32 години разказа за целите на своя тим, за конкуренцията и нивото на румънския футбол и защо съседната ни страна е станала дестинация за повечето български играчи. 


"Първо за много години! Пожелавам на всички здраве, щастие и успех с в това, с което се занимават в момента. Първенството на Румъния има кратка пауза, прибрах се още след последния мач на 21.12, който играхме и вече десетина дни съм тук в родния си град Ботевград. Винаги по празниците съм бил тук и се прибирам при родителите ми, за да можем да празнуваме заедно. Още два дни съм тук и започваме подготовка с отбора ми, защото първият ни официален мач е на 20.01."


"За съжаление загубихме последните два мача преди паузата от Оцелул и ЧФР Клуж, но преди това имахме една доста успешна серия от около 2 месеца без загуба в нито един двубой. В момента първенството в Румъния е доста изравнено и може да се очаква изненада във всеки един кръг без значение на кое място се намират отборите в класирането до този момент. Но за съжаление загубихме дербито от градския съперник от отбора на ЧФР Клуж с 0:4. Но по-важното беше, че се прибрахме във вкъщи след този двубой за празниците и да можем да се отърсим след такава неприятна загуба." 

"Целите преди началото на сезона ни бяха да атакуваме 7-9 място, за момента сме 8-ми близо до плейофната шестица. Ние футболистите ще направим всичко възможно да изпълним целите, които са ни зададени и ако успеем дори да се класираме за плейофа, който включва първите шест отбора на Румъния."

"Според мен конкуренцията за титлата е почти една и съща всяка една година. Отборите, които са замесени  - ФКСБ на Джиджи Бекали, ЧФР Клуж, Университатя Крайова на Ивайло Петев, също и Рапид Букурещ. За момента ФКСБ е на първо място и има комфортен аванс, но в Румъния интересното е, че когато се разделя първенството на плейоф и плейаут се разделят точките на две и така разликата става твърде малка."

"Румънското първенство е една идея по добро от българското в момента. Мога да отлича това, че поти всеки един град разполага с чисто нов стадион, което е голям плюс. За България гледам, че затова нещо много хора вече апелират да се направят стадиони и според мен, след като се направи това, нивото на българското първенство ще се вдигне лека по-лека. Както каза ти, в последните години доста българи отиват да играят в Румъния, защото всеки иска да играе на малко по-високо ниво. Разликата е, че в Румъния не се позволява на толкова груба игра като в България всеки играе грубо, докато в Румъния все повече се играе по-открит футбол и няма толкова нарушения, за да се накъсва играта. И точно поради тази причина, това прави мачовете да са доста по-динамични и са по-интересни за самия зрител за наблюдаване." 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Пламен Илиев

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete