Петък, 12 Юли 2024, 18:42

"Спортист" напуска НАЛБ заради съдия

8 Март 2013, 12:54
(0) (0)
Своге - Спорт
Прочетена: 2998 6


Баскетболният двубой между отборите на Своге и Хелга, за първенството на НАЛБ, завърши със скандал и отказ на нашия тим да довърши мача. Всичко започна още преди началото на двубоя. При старта на първенството „Спортист” заявиха, че не желаят техните мачове да бъдат свирени от съдията Боян Алексиев. Много от участващите в турнира се съмняват в качествата на Алексиев, като арбитър. Ръководството на НАЛБ не уважи молбите на Своге и дербито срещу отборът на Хелга бе поверено именно на спорния рефер.
Двубоят бе равностоен, като символичните гости поведоха в резултата, но в 4-та част нервите на отбора не издържаха. Поредното спорно отсъждане на Алексиев беше свиреното техническо нарушение на Руслан Богданов. Техническото нарушение беше последвано от умишлено свирено второ техническо и изгонване от игра на топ реализатора ни за миналия сезон.

Отборът на Своге реши да не доиграе мача и демонстративно напусна залата. „Напуснахме двубоя с Хелга, заради лицето Боян Алексиев и неговото некомпетентно съдийство”- заяви за balkanec.bg Емил Горанов. „Прекратяваме участието си в НАЛБ, като причината е само въпросният рефер. Веднъж вече бяхме изявили желание, пред ръководството на лигата, това лице да не ръководи наш двубой.”- допълни Горанов. Според треньора на Своге отказването от лигата няма нищо общо с ръководството на НАЛБ, нито е породено от вчерашния мач с Хелга. „Отношението на Алексиев към отбора ни е тенденциозно през двете години, откакто се състезаваме в НАЛБ.” - подчерта треньорът на свогенци.

Проверка на balkanec.bg установи, че това не е първата реакция на играчи и отбори, чиито мачове е свирил Боян Алексиев. Над 300 са членовете на Фейсбук-група, която настоява за изваждане на съдията от баскетбола. Голям брой са и негативните коментари за съдията в множество баскетболни форуми.
 
Преди няколко години дисциплинарната комисия към БФБ, след като дискутира допуснати грешки, некомпетентното съдийско ръководство и получена ниска оценка, реши да спре за период от време правата на съдия Боян Алексиев, като той поднови съдийстването си през 2008г.
 
Припомняме ви, че отбора на „Спортист” Своге е безапелационен лидер в последните два сезона на НАЛБ, а част от състезателите имат и награди за Най-полезен играч в турнира.


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

 • Отговори (0) (0)
  1. добавен от: - 14 Март, 18:41

  Пълни лъжи! Мача не беше равностоен, а Хелга смаза Спортист с 20 разлика. Съдията няма как да повлияе на тази разлика!

 • Отговори (0) (0)
  2. добавен от: тя 27 Март, 20:25

  Заради такива ИЗМИСЛЕНИ съдии, страдат отлични играчи. Вън на такива съдии от баскетбола! Отборът на Своге е фаворит от 2 години. Чудесни момчета и играчи са.

 • Отговори (0) (0)
  3. добавен от: Анонимен 27 Март, 20:32

  Има един лаф: съдията, съдията..... сами се сетете. Аман от некомпетентнни съдии. ,,Преди няколко години дисциплинарната комисия към БФБ, след като дискутира допуснати грешки, некомпетентното съдийско ръководство и получена ниска оценка, реши да спре за период от време правата на съдия Боян Алексиев, като той поднови съдийстването си през 2008г.. А защо му се връщат правата, след като е установено, че е некомпетентен ???Само Своге-те са лидера!

 • Отговори (0) (0)
  4. добавен от: Анонимен 26 Април, 10:26

  http://nalb.bg/емил-горанов-интересът-към-налб-се-зас/

 • Отговори (0) (0)
  5. добавен от: Анонимен 26 Април, 11:57

  http://nalb.bg/емил-горанов-интересът-към-налб-се-зас/

 • Отговори (0) (0)
  6. добавен от: Анонимен 26 Април, 11:59

  Емил Горанов: Интересът към НАЛБ се засилва все повече

  След като вече състезатели и треньори от всички отбори дадоха интервюта за Националната аматьорска лига по баскетбол, сега се ориентираме към няколко бонус интервюта.

  В случая Емил Горанов, който е състезател в отбора на Локомотив, отговаря на интересни въпроси, свързани с неговото минало в баскетбола, вижданията му за НАЛБ, като засягаме и една не толкова приятна тема, а именно отстраняването на отбора на Своге от НАЛБ преди малко повече от година. Горанов има зад гърба си много баскетболни състезания, а и е една от движещите сили на баскетбола в неговия град. Всичко това предполага интересно четиво:

  НАЛБ: Здравей! Разкажи ни малко повече за своята баскетболна история. Как започна всичко и как стигна до НАЛБ?

  Емил Горанов: Започнах да играя на 10 години и до 16-годишна възраст бях в Своге, след което се преместих в БК Левски София, където и завърших юношеските си години. След това играх една година в мъжкия отбор на Видин и се прибрах отново в Своге. Продължих да играя в мъжкия ни отбор, като същевременно започнах да се занимавам и с треньорство. С мои приятели разбрахме за създаването на нова аматьорска лига в София и след като вече не се състезавахме в А Група със Своге, решихме да се запишем. Провеждането на мачовете в залата на стадион Локомотив беше удобно и като дестинация за нас.

  ЛокомотивНАЛБ: Ти си емблематична фигура за баскетбола в град Своге, но през този сезон защитаваш името на Локомотив в НАЛБ. Какво е чувството да играеш за друг отбор?

  Емил Горанов: Не ми е странно участието с друг отбор в лигата. С по-голямата част от момчетата от отбора на Локомотив сме играли заедно в А група със Своге и се познаваме много добре, а с останалите сме вече трети сезон в лигата и мисля, че бързо ще се впиша в колектива.

  НАЛБ: Няма как да подминем и една не особено приятна тема, а именно отстраняването на отбора на Своге от шампионата на НАЛБ преди година. Тогава се появи информация, че сте недоволни от съдийско решение. Отчитате ли като лошо стечение на обстоятелствата раздялата между НАЛБ и Своге?

  Емил Горанов: За съжаление така се получава понякога. Мисля, че се получи лошо като се разделихме с лигата, най-вече за самите нас, които обичаме тази игра и отделяхме не малко време, за да се забавляваме.

  НАЛБ: Длъжни сме да попитаме и дали имате каквито и да е претенции към ръководството на НАЛБ. Искаме всичко да е ясно. Статията, която излезе тогава относно раздялата с НАЛБ, е възможно да е повлияла за нечие не толкова положително мнение за организацията ни. (б.р. става дума за статия в сайта balkanec.bg)

  Емил Горанов: Ръководството на лигата няма никаква вина за случилото се тогава. Според мен всичко, което се прави в НАЛБ, е за доброто на играта и за удоволствие на хората, участващи в нея. Причината за раздялата беше друга. Отново искам да повторя – ръководството на лигата няма абсолютно никаква вина за това, което се случи преди година и раздялата на Своге с НАЛБ.

  Локомотив

  НАЛБ: Последен въпрос относно случилото се – смяташ ли, че съдията Боян Алексиев е некомпетентен?(б.р. Боян Алексиев е съдията, против когото имаше статия, с която отборът на Своге се мотивира за постъпката си тогава, а именно демонстративно напускане на терена в двубой срещу отбора на Хелга при разлика от около 20 точки за Хелга)

  Емил Горанов: Не, не смятам, че той е некомпетентен. Може да прозвучи странно на базата на случката тогава, но наистина го намирам за добър съдия.

  НАЛБ: Имайки предвид, че си в НАЛБ от 3 години, какво смяташ за лигата в организационен план?

  Емил Горанов: Организацията ми харесва. Всяка година се вкарва по нещо ново, което е добре и засилва интереса към лигата.

  НАЛБ: А какво смяташ за развитието й?

  Емил Горанов: След като всяка година има все повече участващи отбори, значи развитието е правилно и във възходяща линия.

  НАЛБ: Искаш ли да отличиш някого? Отбор, съотборник, съперник?

  Емил Горанов: Искам да отлича всички тези момчета с по-скромни баскетболни качества, но с огромно желание да играят баскетбол. Това, според мен, е идеята на аматьорския спорт – любов към играта. За другите е ясно и мисля, че няма смисъл да ги споменавам. Достатъчно е да се погледнат статистическите показатели на играчите и те сами се открояват.

  НАЛБ: Сега…какви са очакванията ти за плейофите?

  Емил Горанов: Очаквам интересни срещи до края. Дано да има и изненади, за да е още по-интересно състезанието до самия му финал.

  Емил ГорановНАЛБ: През втория полусезон се наблюдава сериозен спад в играта на Локомотив. Ще успеете ли да се вдигнете за финалите?

  Емил Горанов: Наистина има спад при нас. Според мен това се дължи най-вече на контузията на Сашо Войнов, както и на заминаването на Ники Иванов. Надявам се Сашо да може да се включи за полуфиналите и финала, за да е 100% сигурно, че ще станем шампиони.

  НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор!

  Емил Горанов: Благодаря! Успех и на вас!

  Благодарим на Емил Горанов за добрите думи! Много е важно човек да може да си дава сметка за отминали случки. За нас е удоволствие да видим Горанов отново в НАЛБ. Самата му поява в лигата отново показва, че наистина поставяме баскетбола над всичко останало. Желаем успех както на Горанов, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на Локомотив като цяло!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (44)
70% Complete
Не (127)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (12)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (31)
70% Complete
Всички са маскари. (57)
70% Complete