Петък, 27 Септември 2024, 02:26

Спрени са строителните работи в Младежкия дом; Какви са причините?

20 Септември, 15:32
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1034 2


Строителните работи в сградата на Младежкия дом са преустановени и обектът е спрян. Причината - по време на строителството се констатира необходимост от промяна в конструкцията на новата плоча която се изгражда.

Това заяви на днешния брифинг кметът Гавалюгов и обясни подробностите:

„След като бяха разкрити съществуващите колони, конструкторите на проекта, които упражняват авторския надзор, съвместно със строителния надзор, констатираха необходимост от допълнително усилване на така предвидената конструкция заради особеностите на съществуващите колони. Това не можеше да бъде предвидено в етапа на проектиране, тъй като в процеса на строителство бяха разкрити изцяло колоните и се констатира тяхната пригодност да понесат така проектираната конструкция.

Процедурата изисква спиране, изменение на проекта в част конструктивна, което вече е факт – има издадена съответната заповед към разрешението за строеж. В следващите няколко дни ще бъде възобновено на база вече коригирания проект.

Генерираните средства – за СМР по Плана за възстановяване и устойчивост за преизграждането на Младежки център - Етап 2 - около 900 хил. лв., а ние имаме сключено Споразумение с държавата за 1 млн. 200 хил. лв., за Етап 1. Средствата няма да са достатъчни за цялостно завършване на обекта, още повече с констатираните необходимости от промяна на конструкцията, което води до двойно увеличаване на количествата на метал, които ще бъдат вложени в основния елемент. Преграждаме едно голямо пространство с една междинна метална плоча на две и правим две нива на големия салон.

Необходими са допълнителни средства, за които вече подадохме искане още през август месец към МФ за осигуряване на средства от държавния бюджет. Очакваме да се гласува в оставащите няколко заседания на НС.“



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (6) (9)
    1. добавен от: Joni 20 Септември, 21:48

    Смях , ама голям смях!!!!!

  • Отговори (2) (9)
    2. добавен от: Анонимен 21 Септември, 12:30

    Пари се шлеват яко,файда никаква.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (77)
70% Complete
Не (261)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (23)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (81)
70% Complete
Всички са маскари. (124)
70% Complete