Сряда, 15 Май 2024, 16:35

Сребро за България от Европейския шампионат по голф в Правец

4 Август 2015, 10:41
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1308 3


Българският отбор в състав Любомир Костов, Асен Михайлов, Владислав Маринов и Райан Стайков (с капитан Христо Семовски) завоюва сребърните медали в Европейския отборен шампионат по голф, който се проведе в Голф клуб “Правец”. В надпреварата участваха отбори от 12 страни – Албания, Гърция, Литва, Лихтенщайн, Македония, Сърбия, Хърватска, Унгария, Румъния, Украйна, Малта и България.
 
Първият кръг от турнира се игра във формат игра на удари. Рекордните горещини не попречиха на нашия тим да покаже невероятна игра, а Любомир Костов постигна национален рекорд и оглави класирането с невероятните 7 удара под пара. През втория и третия ден всички отбори играха мач плей във формат сингълс и форсъмс. В първия мач плей кръг българският отбор се изправи срещу тима на Сърбия, чиито играчи са многократни шампиони от различни първенства. Въпреки прекъсванията на играта поради буря и светкавици, тимът ни успя да спечели с 3 от 3 мача и в петък следобед трябваше да премери сили с отбора на Латвия. След трудна игра, 1 спечелен и 1 загубен мач всичко отново зависеше от Любомир Костов и неговия трети мач. Със стабилна игра и невероятна подкрепа за Любо от съотборници и приятели се стигна до плейоф, в който той демонстрира хъс и класа и спечели мача на 19-ата дупка. Така той класира България за финал с Гърция. 
 
Това бе и първият финал на страната ни в голям международен голф шампионат. Нашите момчета не се предадоха до последно, но въпреки добрата си игра загубиха 2 от 3-те мача. Сребърните им медали са голямо постижение в историята на голфа у нас и със сигурност ще им донесат самочувствие за бъдещи турнири. 
 
Всички участници останаха доволни от организацията на състезанието от страна на Европейската голф асоциация, Българската голф асоциация и Голф клуб “Правец”. Следващото второ издание на турнира ще се проведе през юли следващата година в Унгария.


Източник: http://www.blitz.bg/

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Август, 11:53

    в надпреварата са липсвали само Афганистан и Бангладеш...
    Комунистическа Мафия!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Август, 13:13

    И да не забравим Сенегал и Уганда ....

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: уууууууу 4 Август, 23:06

    1 и 2, вие сте кръгли кретени! Поемайте на изток от Правец! Сигурно си мечтаете за селска спартакиада, щом не ви харесва европейско първенство? Ейййй, че тъпо племе?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete