Четвъртък, 9 Май 2024, 15:30

Среща на Експерт от НАП със собственици на фирми и счетоводители се проведе в Община Правец

26 Февруари 2014, 13:24
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1475 4


За всички желаещи собственици на фирми и счетоводители се проведе разяснителна и консултативна среща относно промените в данъчното и осигурителното законодателство през 2013 г. Всички присъстващи имаха възможност да се консултират за новостите и данъчните промени и да получат компетентен отговор на интересуващите ги въпроси.
 
Лектор на срещата беше Експертът от НАП  Петър Захариев.
 
Законът за данъците върху доходите на физическите лица, данъчните облекчения за млади семейства с ипотека за единствено жилище се запазват, като се разширява обхватът им. Разширяването на обхвата е свързано с открита процедура по нарушение на правото на EС от Европейската комисия. Има облекчение, съгласно което определеният  данък се намалява с размера на лихвеното плащане, когато младо семейство, в което поне един от съпрузите е до 35 год. и са ползвали ипотечен кредит за закупуване на единствено жилище имат право да приспаднат лихвените плащания в размер до 100 хил.лева. Това важи и за миналата и за тази година. 
 
Други приети промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия, съгласно които отпада задължението за отделна регистрация на земеделските производители като тютюнопроизводители.
Обсъдени бяха и други въпроси свързани с промените в данъчното и осигурителното законодателство. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 14:32

    damata s ele4eto be6e hubawa.za drugoto ne znam... :wink:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 16:31

    защо не се организира такава среща и в Ботевград,нима са малко фирмите и счетоводителите /счетоводни къщи/.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Хрониките на частния град 27 Февруари, 01:02

    А КраДимир Живковски - Крадльо присъствувал ли е? Защото той заяви, когато го оттеглиха от поста на областен управител, че ще се захваща с частен бизнес... :lol:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 15:09

    Разправят, че е казал: ще "ставам" бизнесмен :lol: Тъй като е с "перфектен руски" и щял да се насочи към необятната страна. Тези внушения ги пускаше към хора, които сам нарочно подбираше за да може мълвата да се разнесе бързо. Това го правеше, след като предсрочно го изгонили от София област, а на неговото място поставили негов заместник. :idea: Надявал се е на нещо, различно от бизнеса, защото просто не му се отдава, за което всички знаем и писахме. Но както винаги пак не е познал. Спрял изграждането и ремонтите в сараите си след като се нанадявал и започнал да си обзавежда апартаментите в София с мебели. Клетите българи се чудят как да свържат двата края и да си изгледат децата а Крадимир Живковски от даскал се издигна до ............ в момента не знаем къде се подвизава. :shock:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (228)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (131)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (66)
70% Complete