Петък, 19 Април 2024, 10:41

Среща на общинското ръководство с представители на спортните клубове

16 Май 2023, 00:43
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1308 27


На 15 май- понеделник, от 17 часа, в зала "Ботевград" се проведе среща на общинското ръководство с представители на спортните клубове в община Ботевград за обсъждане условията и критериите за получаване на финансово подпомагане на спортните клубове в община Ботевград, залегнали в действащата Наредба. Поводът за срещата бяха възникналите въпроси и предложения по време на срещата в края на март.

Целта - да се направят необходимите разяснения, да се чуят мнения и обсъдят конкретни предложения за подобряване на нормативния документ.

Всеки, който има предложения за изменение на правилата и условията за финансово подпомагане, имаше възможност да го направи както лично, по време на срещата, така и в писмен вид предварително на официалния електронен адрес на Община Ботевград.

"Надяваме се, че с общи усилия ще успеем да направим една по-ефективна и справедлива общинска Наредба, която да удовлетворява в максимална степен местните спортни клубове и да подпомогне развитието на организирания спорт в община Ботевград", завършва официалната покана, отправена от общинското ръководство към Спортните клубове в Ботевград.

"Радвам се, че уважихте поканата за тази среща, която не мисля, че е закъсняла. В крайна сметка това е нормативен документ, който от самото начало беше ясно, че ще претърпи развитие. В какъвто и вид да беше приета първоначално, почти съм сигурен, че след прилагането на практика задължително ще има клубове, които ще се чувстват неудовлетворени и други - удовлетворени. Ясно е, че тези, които са неудовлетворени ще поискат да се преразгледа начина, по който се разпределят общинските средства за подпомагане на спорта. Всеки си има своите аргументи. Целта на срещата е да чуем мненията на всички Вас." - С тези думи кметът Иван Гавалюгов се обърна към представителите на спортните клубове в началото на срещата.

"Моето мнение е, че Наредбата има необходимост от някои корекции, така че тя да стане една идея по-рационална, по-субективна, по-смислена", продължи кметът и предложи да се обсъдят точка по точка и да се направят конкретни предложения за промяна, след като вече е направено разпределението на средствата и са проличали пропуските.

Разпределението на средствата по действащата Наредба може да видите ТУК

Писмени предложения в Общинска администрация са постъпили от няколко клуба. Техните представители имаха възможност лично да направят предложения и да коментират пропуските в документа.

По време на разговора кметът Гавалюгов добави: "Общината, която и да е тя, трябва да осигурява материална база за практикуването на даден вид спорт и да подпомага клубовете, основно, за да ги мотивира все повече деца да спортуват", като подчерта, че общината не заменя ролята на федерациите и тази на спортното Министерство.

Цветолюб Илиев - треньор в клуб "Сунг Ри" - Ботевград представи гледната точка на представлявания от него клуб, като бяха очертани някои точки, по-които трябва да се работи, според тях. Г-жа Добринка Николова и г-жа Иванка Христова подчертаха пропуските, които са ощетили клуба по спортна акробатика при разпределението на средствата. Те на свой ред предложиха какви да бъдат измененията по текстовете на документа. Коментари направиха и други представители от различните клубове. 

Дамян Маринов - представител на шахматен клуб "Балканъ" направи предложение спортни клубове, които не взимат такса на спортуващите деца в съответния спорт да получават допълнителни точки, както и клубове, които ползват спортни зали или терени на територията на община Ботевград и си заплащат месечен наем. 

След дълго обсъждане на Наредбата така и не се стигна до единодушно решение. Разминаване се оформи, най-общо казано, между индивидуалните и колективните спортове. По тази причина кметът Иван Гавалюгов предложи клубовете да направят колективно предложение, което да бъде разгледано, след като се разберат помежду си.

Припомняме, че Наредбата бе гласувана от Общинския съвет на 23-ти февруари 2023 г. Наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на спортните клубове в община Ботевград бе изработена от Временна комисия, в състав: Йонко Ненчев (председател), адв. Георги Донков, Иван Николов, Любчо Василев, Николина Цолова, Ангел Ангелов, Петър Петров, Кирил Руневски и Цветан Цолов.

Видеоматериал от срещата на общинското ръководство и представителите на спортните клубове може да гледате тук:




Източник: balkanec.bg

Коментари (27)

  • Отговори (7) (6)
    1. добавен от: Анонимен 16 Май, 07:58

    Докато не ревне детето ,майка му го не взима- така е и с общинското ръководство.
    Ако не беше писмото на атлетите всичко щеше да си върви ей така.

    • (5) (1)
      1. добавен от: Анонимен 16 Май, 11:38

      Глупости! И други отбори са изразили несъгласие, просто не са го направили по демонстративен начин през медийна платформа,а където трябва

  • Отговори (5) (11)
    2. добавен от: Тодоров 16 Май, 09:54

    Повече пари за баскетбола и футбола в общината, защото това са лицата на Ботевград. Редно е средствата за тези спортове да се завишат значително за да има качествени попълнения и добри възнаграждения за играчи,които съответно ще ни радват с добри резултати, класиране и положителни емоции. Предлагам ние гражданите да открием също сметка за да подпомагаме кой с колкото може тези клубове и плюс завишено финансиране от общината наши отбори ще пълната стадиона и залата и ще ни радват със своята игра.

    • (5) (1)
      1. добавен от: Анонимен 16 Май, 10:42

      Футболът е лице на Ботевград???!!!Господине ,имате сериозни метални проблеми.

    • (5) (1)
      2. добавен от: Анонимен 16 Май, 12:02

      Човече, от КАРЛУКОВО ли написа тези неща?Футболът-лице на Ботевград?!!

    • (6) (3)
      3. добавен от: Вако 16 Май, 13:46

      Човекът е написал баскетбола и футбола льольовци такива, а това, че не знаете факта Балкан беше навремето в Б група и се бореше за А група и стадионът се пръскаше по шевовете и от тогава си остава заедно с баскетболния Балкан лицето на спорта в Ботевград ,така че и двамата сте леко неграмотни в историята на спорта в Ботевград, така че спрете да пишете щуротии и да се излагате

    • (4) (1)
      4. добавен от: Анонимен 16 Май, 14:11

      Лольо си ти глупако!В кое ниво на футбола са ботевградските отбори?Не е ли грехота, да се дават сума ти пари за окръжни групи,а на спортове носещи международни успехи охридски.Нали футболистите не излизат извън Софийска област!

    • (2) (0)
      5. добавен от: Анонимен 16 Май, 20:31

      Баскетболът, акробатиката и таекуон до са лицето на града!Други градове и със спортни училище могат да завиждат на постиженията на децата от Ботевград в тези спортове!Докато футболът е на по-друго, ниво, още е далеч от високия спорт!

  • Отговори (5) (4)
    3. добавен от: Анонимен 16 Май, 10:35

    До колкото разбираме шаха за пореден път има въпроси и всеки път ги отрязват с финансиране.
    Да очакваме ли,че този път ще има корекции и ще финансират ощетените клубове.

    • (4) (0)
      1. добавен от: Анонимен 16 Май, 10:46

      Както досега сте се оправяли без пари,така ще е и в бъдеще.Ние мислещи хора не щем!

    • (5) (4)
      2. добавен от: Гост 16 Май, 14:11

      Банално е с този "шаха"...
      Съветникът Маринов, все нещо не е разбрал или е сърдит...пак си тръгнал от срещата, като въпросът е, за да ... инспектира отрязаните тополи , "желязната вода", нивото на шахтите, предпазните съоръжения по бул. "3-ти март" или да пуска музика?
      Бъдете здрави!

    • (5) (0)
      3. добавен от: Анонимен 16 Май, 17:31

      Толкова е компетента а комисията,колкото и твоя коментар!Демек 0

  • Отговори (8) (3)
    4. добавен от: Анонимен 16 Май, 10:51

    Най-грешните пари са тези за футбола.Абсолютно безсмислени.В Козаро родителите си плащаме абсолютно всичко.Екипировка,път,всичко.

  • Отговори (4) (1)
    5. добавен от: Анонимен 16 Май, 11:16

    Да, най на края да се приеме нещо смислено!
    Трябва с тези пари да се привлекат играчи от европейско ниво защото само това предизвиква някаква гордост в жителите на Ботевград!
    Нищо че центъра е разоран все едно са го ровили диви прасета, нищо че улиците са като след бомбандировка, нищо че тия дето искат да спортуват не професионално си плащат солено и пре солено...!!!!
    Важното е че можем да си платим на няколко африканци за цвят дето да са лицето на Ботевград!

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 16 Май, 20:33

      Тези пари, за които става въпрос са за детско-юношеските школи!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 16 Май, 11:48

    Бееее лята бърка в кацата с меда

  • Отговори (5) (4)
    7. добавен от: Анонимен 16 Май, 11:59

    Балкан-футбол-30 000лв.Това са най-грешните пари.За отбор от ,,В" група.Това общинско ръководство барабар с кмета ,да се хванат за ръце,и от виадукта Бебреш.Абсолютни шарлатани!!!

    • (1) (2)
      1. добавен от: Гост 16 Май, 14:15

      Да вземеш, да се метнеш, за да видят как става!?

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 16 Май, 12:25

    Да се разделят спортовете на индивидуален и колективен!

  • Отговори (6) (3)
    9. добавен от: Анонимен 16 Май, 13:14

    Козарево-частен на сладкарницатазащо се подпомага?Ползва базата безплатно,родителите плащат всичко даже и пътя и съдийски такси !!!!Даже получават и близо 17000 -за кое ?Получиха игрище в гимназията ,което дори не е окосиха веднъж.Е тези изкарват пари на гърба на спорта и нямат нищо общо с традициите в Ботевград

    • (4) (3)
      1. добавен от: Анонимен 16 Май, 14:19

      Тия олигофрени от Спортната комисия в такъв случай са,или малоумни,или конфликта на интереси е чудовищен. Клуб, в който родителите всичко дават да бъде,,поощрен" с 19 000,а други дето всичко си плащат сами 1000 !Абе,хора вземете се в ръце,че ставате за смях.Ще пусна казуса в централните новини на националните телевизии,да беретете СРАМ!

    • (0) (1)
      2. добавен от: Анонимен 16 Май, 14:43

      Няма конфликт на интереси. Тия дето си плащат децата им да тренират са паралии с много претенции.
      Субсидията е за заплати на ръководството защото никой няма да ви се занимава да ви възпитава децата без пари. А и то 17 хиляди пари ли са ама айде... все сете недоволни

  • Отговори (2) (0)
    10. добавен от: Анонимен 16 Май, 13:56

    Всички клубове са сдружения с нестопанска цел .Имат си УС и Председател и не са общински - какъвто клуб е Козаро ,такъв е и БК и ФК Балкан.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete