Петък, 3 Май 2024, 10:12

Стартира процедура по избор на изпълнител за реконструкция на градския пазар

11 Юни 2020, 18:45
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 2348 1


Община Драгоман обяви обществена поръчка за събиране на оферти с обява за проект „Реконструкция и модернизация на пазар в централна градска част на гр. Драгоман“.

Пазарът в град Драгоман е от голямо значение за местното население и градската среда на Драгоман. Той се явява средищно място за търговия и социални контакти на местните производители, търговци и клиенти. В момента пазарът в Драгоман не е в добро състояние и не отговаря на множество съвременни изисквания. Настоящата обществена поръчка касае изработването на търговски маси /сергии, с които ще заменят старите, амортизирани и неугледни такива, подмяна на настилки, поставяне на пергола с чешма, изграждане на декоративни дървени, ажурни оградни пана и пейка тип клоц.

Предвижда се ремонт и реконструкция на настилките и цялостната им подмяна с бетонови павета тип унипаве с два размера 8/10/20см и 8/10/10см. Ще бъде изградена ограда с декоративни дървени, ажурни оградни пана с оглед визуално и стилово обвързване с останалите елементи на пазара с оглед естетически издържан вид в цялост.

Зареждането на обекта, както и извозването на отпадъци се предвижда да се осъществява в часовете преди и след работното време на пазара. Не се предвиждат места за паркиране на посетителите и работещите на пазара на територията на обекта.

Основната конструкция на масите ще е от метални профили.Те ще образуват затворено работно пространство, оградено от всички страни с работни плотове. Частите от работните плотове, които в работно време ще стърчат хоризонтално пред стените на сергиите и ще осигуряват по-голяма работна площ, вечер, след приключване на работа, ще се повдигат на панти вертикално и, по този начин, се осигурява повече пространство между масите в неработно време. От едната страна на масите е предвиден вход, който се затваря с врата, която може да се заключи. След повдигане на „страниците“ на сергиите, отгоре се опъва брезентово покривало върху тръбна конструкция. Над масите са предвидени големи, разпъващи се сенници, която ще осигуряват защита от слънчеви лъчи и дъжд. Сенниците ще са с чупещо рамо, монтирани от двете страни на метална конструкция тип „бесилка“, така се получава двускатен покрив. Разпъването на сенниците ще става с ръчен механизъм.

Прогнозна стойност на поръчката е 269 366,66 лв. без ДДС.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Юни, 19:54

    Това е много добре,но трябва да се тредвиви и тоалетна

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete