Вторник, 30 Април 2024, 23:53

Стартира седмица за превенция на детската пътна безопасност

7 Септември 2015, 11:38
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1774 3


В седмицата за превенция на детската пътна безопасност (7-13 септември) ОДМВР-София ще проведе ежедневна специализирана полицейска операция по широкообхватния метод. Съвместно ще работят служители на РУ- Ботевград и РУ-Правец .
Основната причината за акциите тези акции са тревожните данни на пострадали деца на пътя за учебната 2014/2015г и изминалата лятна ваканция. Служителите на реда ще следят за изрядността на шофьорите, както и за тяхното трезво състояние при сядане зад волана. Графикът на полицейските операции е публикуван в интернет страницата на ОДМВР-София.
 
Днес от 11:00ч. полицаи към двете районни управления осъществяваха контрол на пътя между Ботевград и Врачеш, а към 09:00ч. тази сутрин – на пътя Ботевград-Трудовец. Присъстваха и Любомир Рангелов, началник на „Пътна полиция” в Областната дирекция на МВР, Мариола Маркова, говорител на ОДМВР и Илко Филипов, началник на КАТ в РУ-Ботевград.
 
През отчетния период на територията на Софийска област при ПТП са пострадали общо 12 деца на възраст до 17г. Убити деца няма. по възрастов признак пострадалите са както следва:
Под 6г. – едно ранено дете;
От 6г. до 9г. – три ранени;
От 10г. до 14г. – три ранени;
От 15г. до 17г. – пет ранени
4 от децата са пострадали в качеството на водачи.
В този аспект има намаление спряно предишния отчетен период - за учебната 2013/2014г. са пострадали 19 деца, а 3 са загинали.

В РУ-Ботевград са регистрирани два инцидента с деца. Едно е ранено като пътник в каруца през декември 2014г. и едно като пешеходец през месец юли тази година.
В РУ- Правец са възникнали три транспортни произшествия с деца до 17-годишна възраст. През септември 2014г. на кръстовище в Правец 8-годишно момче, управляващо велосипед, е ударено от лек автомобил, движещ се с несъобразена с пътната обстановка скорост. На момчето не са причинени увреждания, а 54-годишният водач напуска местопроизшествието без да уведоми и изчака пристигането на контролните органи. през февруари тази година 16-годишна девойка е блъсната в района на с. Разлив, докато пресича, от движещ се с несъобразена скорост лек автомобил, в резултат на което е изкълчена раменна става и кръвоизлив на лявото коляно. През месец август, на същото място, при приближаване на пешеходка пътека, водачът на автомобил „Мерцедес” не пропуска пресичащото по нея 14-годишно момиче. То е без телесни увреждания.
 
Стартира и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!” Районните управление към ОДМВР- София са предприели комплекс от превантивни и организационни мерки. Проведени са срещи с кметове и училищни ръководства, извършени са охранителни проверки на пътната маркировка и улично осветление. Предстоят срещи на полицейските служители с родителите на учениците.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Септември, 15:43

    Колкото по-големи стават, толкова повече без акъл остават!! :wink: :D

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: анонимен 9 Септември, 17:18

    1 ти в ред ли си да обвиняваш децата, чувал ли си какво значи дете, те са неконтролируеми, за това тия които са минали детската възраст, трябва да мислят с главите си когато са зад волана, но тъй като следя всеки ден форума, извода е, че Ботевград и околността не изтрезняват, има рецепта като платят за 1промила 2000 лева, малко трудно, ще повторят, като пример давам давам не живея в България, комшиите ми правиха купон, без написана бележка, че предстои такъв и да я залепят във входа, като извиках полиция като платиха 400 евро глоба им се изпари желанието за купони, ако седна да ви пиша какво се случва с пилите шофьори е много дълго, но съм сигурна, че цял Ботевград знае как са организирани западните държави, нямам отговор защо това не се случва в България, богата държава, богати хора живеят там които не искат пари да си стегнат държавата, що за мислене

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: анонимен 9 Септември, 17:27

    Без правила с бъркане в джоба, не се получава с една седмица, ами какво, ще правят децата през останалото време учебната година не е от една седмица, не е ли по скъпо на държавата да плаща на голям полицейски персонал, отколкото да си направи солидни глоби и да не ангажира цяла армия от бачанаци - полицай, и да отчита фалшива дейност, не е ли по добре да спретнем една петиция и да изискваме жестоки пари на пияниците

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (194)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete