Понеделник, 29 Април 2024, 09:17

Стартираха строително-ремонтните дейности в с.Лопян

25 Февруари 2015, 14:07
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1957 3


На 16.02.2015 г. в с. Лопян стартираха строително-ремонтните дейности на обект „Рехабилитация на вътрешна водопроводна мрежа в с. Лопян - главни клонове по проект „Рехабилитация на пътища и водопровод в населени места на община Етрополе”. Изпълнител по проекта е строителната фирма „Джи Пи Груп” ООД. 
Целта на проекта е възстановяване и подобряване на транспортно - експлоатационните качества на настилката и пътната мрежа в община Етрополе и подобряване качеството на питейната вода, доставяна  на жителите на село Лопян. 
          По проекта ще се извърши рехабилитация на главни клонове от водопроводната мрежа на с. Лопян с обща дължина 6 590 м. Паралелно ще бъдат рехабилитирани пътните отсечки с. Ямна – с. Лопян с дължина 3 784 м. и с. Малки Искър – с. Брусен - 3 500 м. Предвижда се полагане на два пласта асфалтобетон с обща дебелина от 8 до 10 см. 
         Проектът е на стойност 5 740 000 лв. с краен срок за изпълнение 15.07.2015 г. Финансира се по Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.
         В същия срок ще завърши другият, изпълняван от Община Етрополе проект за рехабилитация на пътища и водопроводи, включващ обектите – рехабилитация на главни клонове водопроводна мрежа в селата Бойковец и Рибарица и рехабилитация на общински пътища с. Малки Искър – с. Лопян и гр. Етрополе – с. Бойковец с подобект: Укрепване на свлачището при 7-ми км. от пътя. Изпълнител по проекта е ДЗЗД „ПЪТ ПРОЕКТ ЕТРОПОЛЕ 2014”.
           Реализацията на проекта протича в предвидените срокове с качествено извършване на заложените дейности и добро сътрудничество на всички нива на изпълнение. Към момента са завършени всички дейности по рехабилитацията и реконструкцията на главните клонове водопровод на с. Бойковец. 
          В процес на изпълнение е рехабилитация на главни клонове водопровод в с. Рибарица и рехабилитация на общински пътища с. Малки Искър – с. Лопян и гр. Етрополе – с. Бойковец. Строителството върви по график и се предвижда да завърши през месец юли, 2015.
             Резултатите, които ще се постигнат с реализацията на двата проекта са свързани с подобряване на пътната и водопреносната мрежа в община Етрополе с оглед осигуряване необходимите условия за безопасност на движението по пътищата, повишаване качеството на питейната вода и намаляване на авариите по водопровода в селата Бойковец, Рибарица и Лопян.
 
Ивелина Ботева /старши експерт „ПИП”/
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 21:27

    J P I grup_______ drhn ,,drhn :idea: :x :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: MIMI 26 Февруари, 16:51

    KAKVI 8-10 SM. TRYABVA DA BADE NAI-MALKO 10 SM
    I OT TRYABVA DA SE OTKRADNE. KAK NE VI STIGNA, IDIOTI TAKIVA

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: анонимен 28 Февруари, 22:58

    2 предлагам ти да идеш и измериш дали е 8 или 10 и ако си прав заставам до теб. Разчитам на твоята компетентност!!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete