Понеделник, 13 Май 2024, 08:32

Стефан Кенов, съпредседател на партия БДЦ: „Ако аникорупционният закон на Кунева бъде внесен отново в същия му вид, ние отново няма да го подкрепим"

11 Септември 2015, 13:58
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 708 0


„Ние, от партия БДЦ, няма как да подкрепим законопроект, с който се създава едноличен орган, назначаван от Министерски съвет в толкова кратко време след случая Златанов", каза Стефан Кенов – съпредседател на партия Български демократичен център, по време на среща на Комисията по външна политика и ръководствата на парламентарни групи с представители на дипломатически мисии, относно обсъждане на мерките за ефективното справяне с корупцията.
 
Заложеният в законопроекта антикорупционен орган може да се превърне в една политическа полиция, дори може да прерасне в извънреден съд. Извънредни съдилища не се допускат според българската Конституция. Ако този законопроект бъде внесен отново в същия му вид, ние отново няма да го подкрепим. Според нас проблемът с корупцията е проблем на кадровия потенциал на съдебната система. Смятам, че с нови съдии и прокурори, може да има ефективна борба с корупционните практики в България . Затова подписахме, заедно с 180 колеги депутати, и внесохме предложение за изменение на Конституцията, с което реално искаме подмяна на Висшия съдебен съвет. Вярваме, че с вливане на свежа кръв в съдебната система, ние можем да имаме една работеща прокуратура, един работещ съд, който да довежда започнатите дела за корупционни действия до осъдителни присъди за доказано виновните.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (238)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (69)
70% Complete