Петък, 26 Април 2024, 12:40

Стефан Стаменов и Митко Стойнов от "Сунг Ри" с медали от Мулти-европейските игри по таекуондо

16 Юни 2021, 10:56
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1881 3


В периода 10-16 юни се проведоха третите Мулти-европейски игри по олимпийско таекуондо, като за пореден път благодарение на страхотната работа на Българска федерация по таекуондо, страната ни бе домакин. Силният турнир бе от най-висок ранг G1 и събра в столицата София елита на олимпийското таекуондо за пореден път. Ботевградският клуб "Сунг Ри" взе участие в елитната надпревара със 7 състезатели, които бяха водени от трима треньори  - Цветолюб Илиев, Владимир Далаклиев и Пламен Трънски. При младежите двама от тях завоюваха медали. Това бяха Стефан Стаменов, който спечели сребро в кат. до 59 кг. и Митко Стойнов в кат. до 73 кг., който се окичи с бронза от силния турнир.

В своята категория Стефан бе безапелационен за пореден път и показа блестяща игра. Неприятен инцидент обаче се случи на полуфинала срещу представител на Италия, където при засрещаане крак в крак и двамата състезатели получиха контузии в коляното. В последствие това оказа ключово влияние върху състоянието на родния ни талант, който все пак демонстрира мъжество и излезе във финала, макар и с подуто коляно и видимо неразположение. Срещата обаче бе спряна още в началото, тъй като травмата наистина не му позволи да се бие като равен с равен и по този начин малшанс го лиши от златния медал, в който неговите треньори бяха сигурни.


Митко Стойнов също игра прекрасно. В пореден силен турнир от най-висок ранг, Стойнов показа своите качества. В полуфинала имаше тежка задача да се изправи срещу силен представител на Турция. Мачът бе изключително равностоен. Първият рунд бе за нашия състезател, във втория резултатът бе равен, а в трети рунд Митко преклони глава. Той също не бе в оптимално кондиционно състояние, като настинка му пречеше на целия дихателен процес и също оказа влиянието си. Все пак успехът на Митко е факт, тъй като той спечели бронзов медал от турнир, който бе от най-висок ранг и събра най-добрите състезатели в Европа. В последствие неговият опонент от Турция спечели златото като прегази съперника си във финала. 


Останалите състезатели на клуба се представиха достойно, въпреки че не взеха медали. Кристиян Златев, който лека полека навлиза при мъжете въпреки че е на крехка 18-годишна възраст, отново нямаше късмет при жребия и още в първата среща се изправи срещу европейски шампион и бронзов медалист от световно първенство, който преди по-малко от месец спечели и квота за Олимпийските игри. До втори рунд ботевградчанинът се държа, като срещата бе равна, но в третия рунд хърватинът успя да вземе своето. Треньорите на Кристиян се изказаха ласкаво за него, като споделиха, че има много работа пред тях, но потенциалът, който Криско показва е обещаващ за една добра кариера при мъжете след време в "кралската" (тежка) категория. 

Състезателите от "Сунг Ри", които участваха бяха Сашо Георгиев при кадети до 49 кг., Николай Начев при младежи до 63 кг., при девойките Християна Христова до 49 кг., и Никол Маринова при жените до 49 кг.. Въпреки че не успяха да вземат медали, треньорите в клуба заявиха, че са доволни от представянето на своите възпитаници и предвид високото ниво на турнира, нашите състезатели са се представили добре. 

"Всички състезатели от клуба играха добре. Смятаме, че някои от тях не успяха да разгърнат потенциала си на макс. Но въпреки че отпаднаха, ние сме доволни от тяхната игра. Следва кратка пауза и по-разтоварващи тренировки, в които състезателите ни да си вземат дъх и да починат от натоварения календар. Това ще бъде един кратък период, след който започваме с пълни сили подготовка за предстоящото Европейско първенство за младежи и девойки, което ще се проведе през м. ноември в Босна и Херцеговина. През лятото ни очаква тежка програма, ще се опитаме да заведем нашите състезатели на международни лагери, за да могат да се обиграват с елита на таекуондото. Надяваме се да отидем максимално подготвени през м. ноември и да си свършим работата. Целта е ясна - да вземем медали от Европейското първенство, което ще бъде един страхотен успех за клуба, а и за Ботевград като цяло.", сподели пред наш репортер един от треньорите в клуба Цветолюб Илиев. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Сунг-ри Атлантик , таекуондо , "Сунг Ри" , олимпийско таекуондо

Коментари (3)

  • Отговори (6) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Юни, 11:48

    Браво на децата!

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: Н. Николов 16 Юни, 14:21

    Браво на момчетата! Нашата гордост! Ето новина, която ни прави деня

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Юни, 21:44

    Ееее ма не е баскет

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete