Петък, 3 Май 2024, 10:07

Стоян Георгиев: Нулева толерантност към нарушителите по баловете!

15 Май 2015, 10:51
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1216 2


Баловете са мероприятия, които се провеждат в цялата страна и в последните години водят до сериозни последствия, предизвикани от нарушаване на Закона за движение по пътищата. В национален мащаб броят на инцидентите по време на абитуриентските балове в последните години расте.

„На територията на община Ботевград ще има три бала, като едното училище - ПГТМ „Христо Ботев”, ще празнува в Правец. Другите две мероприятия ще бъдат на наша територия, но и трите са свързани със струпването на много хора на едно място и придвижване на големи колони от автомобили. Затова вече сме създали необходимата организация, набелязали сме мерки за предотвратяване на нарушения и произшествия с цел да се предотвратят по-сериозни инциденти и наранявания.”- това съобщи Стоян Георгиев, началник на РУП- Ботевград за „Балканец”. Той заяви още, че ще бъде обърнато специално внимание на опазването на обществения ред в районите около училищата и заведенията, в които зрелостниците ще празнуват. Другият приоритет на полицията ще бъде спазването на Закона за движение по пътищата и неговите разпоредби. „От страна на полицейските служители ще има нулева толерантност към нарушителите!”- категоричен е Георгиев. „Без значение дали ще нарушим техния празник, това се прави с цел да осигурим безопасността както на абитуриентите, така и на гражданите и няма да бъдат допускани компромиси”. Той обясни, че дори за най-малките нарушения ще бъдат налагани най-строгите санкции.

„Преди години най-честите нарушения бяха свързани с нарушаване на обществения ред, предимно в по-късната част на празника под влияние на алкохола. В последните години обаче в допълнение се появява и нарушаване на Закона за движение по пътищата, предимно шофиране с висока скорост, показване на абитуриентите през прозореца или люка на автомобила.Това е абсолютно забранено и ще бъде санкционирано.” - съобщи началникът на РУП Ботевград и добави, че мероприятията ще бъдат заснемани, така че нарушители, които не са били санкционирани по време на бала, ще бъдат наказани впоследствие. Георгиев не очаква фрапиращи нарушения, но гледа трезво на нещата. Той е наясно, че в еуфорията покрай празника и под действието на приятните емоции, обстановката се възприема по различен начин и създава предпоставки за извършване на нарушения.

Стоян Георгиев апелира абитуриентите и техните родители да спазват действащата нормативна база и законова уредба, защото това е важно за гладкото протичане на празника и запазване на хубави спомени за цял живот!

Източник: вестник "Балканец"

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete