Неделя, 5 Май 2024, 04:14

Страхотен Балкан удари Берое в първия полуфинал

6 Май 2019, 20:52
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1401 0


Балкан записа най-сладката първа победа за сезона над Берое. Тимът на Небойша Видич изигра много силен мач и надигра като гост старозагорци с 88-70, за да поведе с 1-0 в полуфиналната серия. Вторият мач е на 8 май в сряда отново в Стара Загора.

Лошата новина за Балкан днес бе, че в средата на първата част Крис Минков се контузи и не успя да довърши мача. След двубоя ще му бъде направена снимка на външната кост на стъпалото, за да се види какво е състоянието му.

Балкан започна по-добре мача със силно включване на Хопкинс и Гаврилович и поведе в началото. Постепенно Берое взе инициативата в мача и се откъсна с 5 точки след първия период. В средата на първия период последва критична ситуация за Балкан, след като Крис Минков се контузи и повече не успя да се върна в игра. Две минути след началото на втората част Берое поеде с 10 точки при 31-19. В този момент Балкан отвърна с ударна серия 23-4 и на почивката поведе със 7 точки след много силна игра на Брендън Браун. Балкан задържа Берое без кош в първите три минути и половина на третата част и за първи път поведе с двуцифрена разлика от 13 точки при 36-49. Домакините отбелязаха три отворени стрелби от тройката и свалиха бързо пасив на 6 точки в средата на частта. Нашите загубиха ритъм и не успяха да отбележат четири минути, а Берое успя да обърне отново за кратко при 55-54. Брендън Браун даде подем в играта и нашите успяха да възстановят водачеството от 7 точки след 30 минути игра. На няколко пъти в последния период Балкан върна двуцифрена разлика, Берое се доближи за кратко до 6. Четири минути преди края разликата бе 10 в полза на Балкан, а до края продължи да нараства и Балкан спечели заслужено мача.

Брендън Браун бе най-резултатен за успеха с 28 точки, а 16 точки и 10 борби имаше Алекс Гаврилович . 12 добави Павлин Иванов.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete