Понеделник, 29 Април 2024, 16:27

Страхотна България се бори до последно

3 Септември 2016, 18:57
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2207 13


Българският национален отбор записа втора поредна загуба в квалификациите за Евробаскет 2017. Този път тя дойде от фаворита в групата Словения, след 78-83 в "Арена Ботевград". Нашите обаче заслужават само и единствено поздравления и адмирации за начина, по който играха и се бореха от първата до последната секунда. Липса на късмет в няколко момента плюс изключителната класа на Горан Драгич обаче спряха българския устрем. Въпреки поражението именно това е отборът, който искаме да виждаме, а сега можем само да призовем публиката да напълни залата в сряда (7 септември) срещу Косово.

Първият кош в мача бе на Иван Лилов, но след това словенците отговориха със здрава защита, няколко тройки и бързи атаки за 15-3. До края на първата четвърт гостите имаха убедителен аванс, като не позволиха на нашите да се доближат. Втората обаче започна различно и след 8-0 нашите намалиха изоставането си. Словения продължи да има аванс и да поддържа разлика от около 7-8 точки, а в един момент българите свалиха до само 2. Гостите пак отговориха, но с тройка на Сашо Янев разликата падна до 3, а в последната секунда на първото полувреме Лилов не можа да вкара от ъгъла и да изравни.

След нито една точка през първото полувреме бе ясно, че Горан Драгич ще се опита да промени това и той го направи бързо. С негови 7 поредни точки и тройка на брат му Зоран Словения тръгна с 12-1 след почивката и направи преднината си 14. Българите обаче успяха да спрат серията на съперника и не позволиха разликата да нарастне с още. В един момент те я свалиха под 10 точки, а след завършек на третата част от 6-0 и до само 4.

Само 20 секунди след началото на последната четвърт резултатът вече бе равен, а след това имаше размяна на по кош. Последва тройка на Горан Драгич, но с две поредни бързи атаки за нашите успяхме да поведем с точка при седем минути до края. След това играта вървеше кош за кош с малък аванс за гостите, който при 3.32 до края стана 6 точки след кош и един фаул на Едо Мурич. Нашите бързо свалиха до 1, но тогава на сцената пак излезе Горан Драгич. С негови два наказателни и един кош преднината на словенците се вдигна до 5 точки при 1.36 до края. След прекъсване за нашите Везенков наниза тройка, която обаче за съжаление бе върната веднага от Клемен Препелич. Това се оказа и последният кош в мача, в който българите дадоха всичко от себе си, но отсреща имаха прекалено силен играч.

Александър Везенков бе най-резултатен за нашите с 22 точки, като добави и 4 асистенции и 3 борби. Александър Янев отново се включи силно със своите 16 точки, а Павлин Иванов имаше 12.

Героят за Словения бе Горан Драгич, който вкара всичките си 20 точки през второто полувреме, а добави и 9 асистенции. Едо Мурич започна силно и приключи с 19 точки и 8 борби, а 12 и 9 имаше Гашпер Видмар.

Източник: http://bgbasket.com

Коментари (13)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Септември, 19:46

    Страхотна и бълХария са несъвместими понятия! Нещо като девствена проститутка...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Септември, 20:00

    Bravo naistina na bulgarite . Nai stoinostniqt obtor ot godini :)

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 3 Септември, 20:40

    Един посредствен отбор,все едно гледах БАлкан-вечно втори...Само ЛУКОЙЛ

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: :) 3 Септември, 20:43

    Чак най-страхотния.. разбирам , да се каже това за отбора по художествена гимнастика, където се предполага някаква конкуренция сред гимнастичките за влизане в националния отбор. За баскетболния ни отбор и Везенков казва, че някои от "националите" нямали дори отбори в момента. Да бяха вложили парите за лагери на тези пътешественици в оборудването на някоя болница.. и да, разбира се, средствата не са достатъчни, за да имаме по-добри състезатели, а това е много по-важно отколкото всичко останало в държавата. Та, трябва да помислим дали всеки данъкоплатец не трябва да плаща нов данък "спортист".

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 3 Септември, 21:11

    Българи юнаци !! Тези момчета имат страхотно бъдеще !!

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 3 Септември, 21:21

    Браво на момчетата, и това е добре като се знае че словенци са голям Отбор.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Фг 3 Септември, 22:38

    Така и не разбирам защо е нужна зала с толкова много места - очевидно е, че повечето посещаващи не само нямат понятие от баскетбол, но и са с ниска обща култура и възпитание - ако не ви харесва отбора ни, то просто не ходете. Но да ходят просто за мрънкаше.. Колкото до правчаните - не осъзнавате ли колко фалшив е вашият герой? Като спре парите Златев ще има ли баскетбол в Правец и фенове?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 3 Септември, 23:14

    Iztriite go

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete