Събота, 20 Април 2024, 12:39

СУ "Хр.Ясенов" отбеляза Международния олимпийски ден

27 Юни 2022, 13:46
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1123 1


С прекрасен спортен празник бе отбелязан Международния олимпийски ден от СУ "Хр.Ясенов". Събитието бе предвидено за 23 юни, когато се чества Международния ден на Олимпизма, но поради влошени метереологични условия се проведе в днешния ден.
Началото бе в 10.30ч. в местността "Братската могила", където се пресъздаде запалването на олимпийския огън и от където тръгна щафета, в която се включиха ученици от 7 до 11 клас.
Първият факлоносец бе Любка Николаева Петрова- ученичка от 11.б клас, европейски шампион силов тест и вицесветовен шампион на спаринг.
Предаването на факлата стана в парка до автогарата, където я пое Николай Пламенов Петков- възпитаник на СУ "Хр.Ясенов", носител на Световната титла по Савате- френски бокс и спортист на годината за 2015г. на София област. Щафетата продължи към Историческия музей, където трети факлоносец бе Стоян Балов- състезател по борба, носител на световната титла в Колботън /Норвегия/ през 1985 година, спечелил сребро на летните олимпийски игри в Сеул през 1988г., сребърен медалист на европейското първенство през същата година, старши треньор на Националния отбор по класическа борба. Щафетата завърши на централния площад с ритуално запалване на Олмпийския жертвеник, изпълнения на мажоретен състав на СУ "Хр.Ясенов", демонстрация на таекуондо и флашмоб от ученици на училището.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Анонимен 27 Юни, 16:25

    Това летният Свети Атанас ли е ?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete