Събота, 20 Април 2024, 05:58

СУ "Хр.Ясенов" с призови места от Областното състезание по БДП

18 Май 2022, 12:55
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 728 1


На 14-ти май в град Самоков се проведе областния етап от състезанието по Безопасност на движението по пътищата. Състезанието се проведе в ОУ „Неофит Рилски”. Учениците от СУ „Христо Ясенов” участваха и в двете възрастови групи V-VII клас и VIII-X клас.
В първата възрастова група V-VII клас участваха ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Ботевград, СУ „Христо Ясенов“ – Етрополе, ОУ „Васил Левски“ – Елин Пелин, ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” - Самоков и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Сливница. Отборът на Етрополе спечели трето място в състезанието.
Във втората възрастова група VIII-X клас участие взеха отборите на СУ „Христо Ясенов”-Етрополе, ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” – Самоков и ОУ „Неофит Рилски” – Самоков. За поредна година първенец е отборът на Етрополе.
Националното състезание по безопасност на движението по пътищата (БДП) подпомага възпитаването и обучението на учениците в култура на поведение на пътя, която е свързана със спазването на общовалидните правила и норми за лична и колективна безопасност. Подкрепя учениците да могат да взимат самостоятелни и адекватни решения в различни ситуации на пътя, като осъзнават действията си и носят пряка отговорност за това.
Община Етрополе

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete