Понеделник, 16 Септември 2024, 21:56

„С удължаване на концесията на Елаците-Мед до 2041 г. се гарантира благосъстоянието на община Етрополе и Средногорието“ - Доминик Хамерс, изп. директор на „Геотехмин“

6 Септември, 20:10
(0) (2)
Етрополе - Новини
Прочетена: 5670 1


Елаците-Мед е основен инвеститор и най-голям работодател в района на Етрополе и Средногорието. Компанията допринася значително за трудовата заетост и благосъстоянието на домакинствата, както и за общинските бюджети, като предлага добри условия на труд, социална сигурност за работещите и техните семейства и конкурентни заплати.

Днес, Група ГЕОТЕХМИН планира следващо удължаване на концесията на Елаците-Мед до 2041 г. и по този начин да се запази заетостта на хората в община Етрополе и Средногорието. В Елаците-Мед работят 2080 служители на постоянни трудови договори. Над 82% от всички работници в компанията са от района на Средногорието и Етрополе. Близо 40% са от община Етрополе. Това са над 800 служители, което представлява 18% от заетите в общината. По данни на Института за пазарна икономика в дружеството работят 24% от всички заети в Мирково, 18% от всички заети от Чавдар, 11 - 13% от заетите в Челопеч и Златица и 7% - от Пирдоп.

„Планираме да продължим да създаваме работни места, да привличаме нови кадри, като ги мотивираме да останат в родните си места”, каза още Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин“ и член на НС на Елаците-Мед по време на форума на „Стандарт“ „Демографското бъдеще на регионите“, който се проведе в Етрополе. Той изтъкна приноса на компанията, която подобрява начина на живот в района.
Заплатата в Елаците-Мед изпреварва с 37% средната брутна заплата в страната и със 150% на тази на частния сектор в общината. За 2023 г. тя е 2750 лв. мсечно. Един от всеки четири лева е платен от Елаците-Мед.

„Това дава финансова стабилност на региона и подобрява благосъстоянието на хората“, каза Хамерс.

През 2023 г. Елаците-Мед генерира 55 млн. лв. брутни трудови доходи, като разходът на компанията е значително по-висок от тази сума.

„Има и вторичен ефект, базиран на потреблението на работниците и служителите и така приносът за местната икономика се равнява на 78 млн. лв.“, обясни изпълнителният директор на Геотехмин.

Според Хамерс, един от начините за решаване на демографския проблем е създаване на нови работни места и привличане на таланти. Той подчерта, че групата работи в 3 направления.

Първото е стажантска програма на Група Геотехмин, в която до момента са взели участие над 500 студенти, като 300 са от региона.

Второто е стипендиантска програма, като Групата си партнира с няколко университета. За последните 4 години са предоставени над 60 стипендии.

Третото са инвестициите в дуалното обучение.

„Тези наши програми не само подготвят младите хора за добра кариера, но и ги насърчават да остават в родните си градове, защото виждат, че тук има отговорен работодател, който плаща редовно заплати, инвестира в иновации и устойчивост…“

Доминик Хамерс подчерта, че значението на Групата за региона далеч не са изчерпва само с икономическия принос:

„В допълнение на всичко това, ние допринасяме за устойчивостта и качеството на живот в Етрополе и в района на Средногорието и чрез нашата корпоративна социална отговорност.“



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (2)
    1. добавен от: Bonth12 7 Септември, 14:16

    добро утро

    Идвам през този канал, за да ви разкажа за нашите предложения и услуги. Представител съм на финансова институция “МЕРЛИН ФИНАНС” в партньорство с pibank, която оперира на европейския континент и предлага финансови услуги на физически лица и фирми. И така, за вашата кола, къщата ви, брака ви, консолидирането на вашите дългове, реализацията на вашите проекти, накратко за всичките ви финансови нужди, независимо от причината... Ние сме тук, за да ви помогнем да преминете през процес, надежден, бърз и много достъпни.

    Обикновено начисляваме лихва от 2%. Ако проявявате интерес, моля свържете се с нас: bonthierry373@gmail.com

    Удовлетворението на клиентите е нашата единствена възможност.

    на ваше разположение

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (71)
70% Complete
Не (246)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (111)
70% Complete