Петък, 26 Април 2024, 13:15

"Сунг Ри" (Ботевград) обра медалите в последния за годината турнир по таекуондо

14 Декември 2021, 11:20
(1) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2801 4


Ботевградският клуб по олимпийско таекуондо "Сунг Ри" записа поредното си силно представяне. В последния турнир за годината "Херея Оупън", който бе международен и събра участници от различни държави и се проведе в София, ботевградският клуб завоюва общо 9 златни, 4 сребърни и 11 бронзови медала. Освен това, при отборните отличия, "Сунг Ри" се нареди на първо място при децата и грабна златото, а зад тях останаха украинските "Щурм" и "Харков". Силно представяне имаше и от страна на младежите, които гарантираха второто място в отборните награди във възрастта и отборът спечели среброто в тази категория. На първо място в отборната класация завърши тимът на "Гладиатор", а трети -  румънският национален отбор. Възпитаниците на "Сунг Ри" бяха предвождани от своите треньори Цветолюб Илиев и Владимир Далаклиев, а Цанислав Димов, който е кадър на клуба, бе помощник треньор. 


При децата със златен медал се отличи Красимир Гетов (27кг.), който записа изключително успешна година, в която не допусна нито едно поражение в две категории. Впечатляващо представяне беляза и Марина Михайлска (33 кг.), която в първата среща отказа съперничката си от Италия с технически нокаут а в последствие грабна златото. Виктор Владимиров (33кг.) също отказа противника си от Кипър в първия рунд, но в последствие не успя да се пребори за медал. Със златни отличия се поздравиха още Адриан Радославов (+40кг.) в клас "Б", Александра Василева (30кг.) и Марина Боновска (33кг.) при момичетата. Сребро завоюваха Георги Йорданов (33кг.), Александър Даков (25кг.) в клас "Б" и Теодора Методиева (36 кг.). С бронз останаха Мартин Маринов (36кг.), Ния Стойнова (36кг.), Александрина Данова (33кг.) и Карина Руневква в клас "Б", като двете записаха дебют и се представиха много добре. Сред дебютантите бяха и Велизар Василев и Бисер Гетов (45кг.), като вторият завоюва бронз в клас "Б"  при момчетата. 

При кадетите Георги Стаменов (41 кг.) завоюва среброто в клас "Б", а с бронз останаха Венци Цанов (33 кг.)  и Велизар Василев (37кг.) в клас "Б", Пламена Василева (47кг.) и Никол Михайлска (51кг.). 

При младежите Николай Начев (68кг.) и Митко Стойнов (74кг.) бяха безапелационни и спечелиха златни медали, като Стойнов впечатли с това, че разгроми своите противници и ги отказа с технически нокаут още в първия рунд, При девойките Християна Христова (52кг.) също се представи добре и се пребори за бронз.

При мъжете и жените в клас "А" клубът бе представен от Никол Маринова (49кг.) и Кристиян Златев (+87 кг.), като и двамата разгромиха своите противници и заслужено взеха златото. В клас "Б" пък Василена Джезова (57 кг.) надигра представителка на румънския национален отбор в малкия финал и се поздрави с бронзовото отличие. 

"Всички играха с огромен хъс за победа. Натрупали са много самочувствие и увереност и това го демонстрираха в срещите. Имаме цели 6 технически нокаута в двубоите. Като цяло отборът се справи на много високо ниво и всички дават големи заявки за следващата година. Някои от състезателите преминават в горна възрастова група, където ще бъде малко по-трудно за тях, тъй като ще са най-малки. Но те тренират сериозно и полагат огромни усилия, като вярваме, че няма да имат спънки. Това беше последният за годината турнир. Много треньори от различни държави поздравиха нашите състезатели, поздравиха и нас за добрата игра. Сега следва кратка и заслужена почивка, след което започва подготовката за Държавното първенство, което ще се проведе на 5 и 6 февруари. Следващата година ше бъде доста тежка. Има три световни първенства - за кадети, за младежи и за мъже и жени. Надяваме се да имаме състезатели и в трите възрастови групи", заявиха треньорите Цветолюб Илиев и Владимир Далаклиев пред "Балканец" след състезанието. 

Клубът пожела да изкаже и специални благодарности към хората, които ги подкрепят и им помагат и отправиха специално послание към жителите на града и останалите спортни клубове в община Ботевград по повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

"Благодарим за подкрепата през цялата година на община Ботевград в лицето на г-н Иван Гавалюгов,  на нашия президент г-н Цветан Миньовски,  също така в негово лице на фирма "ЕМ ДЖИ Строй Груп", на г-н Николай Петров от фирма "Никсметал груп", г-н Светослав Василев от фирма "ЛКВ Барези" , г-жа Валя Семкова с фирма "Семекс". Също така благодарим на всички родители, които ни се довериха и не спираха да ни подкрепят през цялата година. Пожелаваме весели празници на всички  жители на на община Ботевград,  а в спортен аспект на всички колеги и състезатели от спортните клубове да бъдат преди всичко здрави, да не спират да дават най-доброто от себе си и пожелаваме още по-успешна 2022г!"




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Владимир Далаклиев , таекуондо , Цветолюб Илиев , олимпийско таекуондо , "Сунг Ри" Ботевград

Коментари (4)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Декември, 17:05

    Мачкайте ги!!! Вие сте номер 1!!!Най-добрите!!!

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Декември, 17:40

    Браво,вие сте най добрите!!!

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Декември, 08:09

    Уникални деца и треньори! Успех!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Декември, 13:54

    Уникални спонсори

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete