Сряда, 8 Май 2024, 08:53

Светът вече празнува настъпването на 2012 година (ОБЗОР)

31 Декември 2011, 17:38
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1512 0


Сидни. Хората по света вече празнуват края на 2011 година и началото на новата 2012 година.
Лошото време наложи да бъдат отменени част от тържествата на открито в Нова Зеландия, но 2012 година започна с празнични фойерверки в небето над столицата Окланд. 
В австрийския град Сидни новогодишните тържества също бяха съпроводени с празнични илюминации, като за фойерверките са похарчени милиони долари. 
Самоа и Токелау първи си казаха наздраве през 2012 година след като пропуснаха един ден, за да влязат в нова часова зона. Двете островни държави от 29 декември преминаха направо в 31 декември като пропуснаха един ден. 
Решението бе взето заради търговските отношения с основните им партньори от Австралия и Нова Зеландия. 
В Нова Зеландия проливен дъжд доведе до отмяна на част от тържествата, но това не попречи на празничното настроение.
Сидни посрещна Нова година с впечатляващи фойерверки. Пристанището на австралийския град бе окъпано в дъжд от цветове и светлини.
Точно в полунощ бе дадено началото на 12-минутна празнична илюминация, която събра над 1,5 милиона зрители.
„Всяка година се стараем тържествата да са по-големи и по-добри в сравнение с предишната ”, заяви кметът на Сидни Кловър Мур. 
Австралийските фойерверки традиционно привличат вниманието по света като едни от най-пищните и красивите в новогодишната нощ.
Главните в САЩ тържества по случай посрещането на Нова година ще се състоят на известния нюйоркски площад „Таймс скуеър”. Миналата година церемонията събра един милион души. Тази година властите очакват още повече посетители. 
Но за първи път в дългогодишната история на посрещането на новата година на „Таймс скуеър” гвоздеят в новогодишната нощ обещава да стане не кристалната топка, отброяваща настъпването на Нова година, а американската поп звезда Лейда Гага. Именно тя е избрана да натисне копчето, даващо начало на отброяването, а след това ще изнесе концерт. Организаторите се надяват това да привлече на площада още повече посетители, основно млади хора, за които певицата се е превърнала в истински кумир. 
В концерта участие ще вземат още младият канадски изпълнител Джъстин Бийбър, популярният рапър Дрейк и други известни музиканти. 
Най-големият товар днес лежи върху полицията на града, която през последните дни е заета с подготовката за събитието. Площадът вече е разделен на сектори, а достъпът става през металодетектори. На желаещите да посрещнат Нова година на „Таймс скуеър” е забранено да носят алкохол и раници. За тях са осигурени тоалетни и медицински центрове.


Източник: focus-news.net

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete