Четвъртък, 2 Май 2024, 17:44

Светлин Танчев учреди структура на "Бъдещо развитие на България" в Ботевград

21 Май 2015, 19:21
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2530 29


Движение „Бъдещо развитие на България” учреди структура в Ботевград тази вечер. Началото на новата политическа формация поставя Светлин Танчев - бивш депутат от „България без цензура” и ПП ГЕРБ. В Ботевград дойдоха още народните представители, отцепили се от ББЦ Борислав Иглев от Хасково, Георги Ковачев от Варна, както и Петър Петров – организационен секретар на движението в София област. Председател на гражданското движение е досегашният лидер на ”България без цензура” в община Ботевград Стоян Иванов. Той излезе с Декларация, с която обяви, че структурата на ББЦ преминава в  БРБ.
Гости на политическото мероприятие бяха общинският съветник от "Движение за социален хуманизъм" Цветан Миньовски и председателят на общинската структура на Обединена социалдемокрация Виктор Даковски.

"В последните две политически сили, в които бях депутат се чувствам излъган и бяхме изправени пред два избора – или да емигрираме или да останем в страната да се борим да спасим държавата, да има справедливост в правосъдната система. Вярвам, че това е възможно. Не казвам, че догодина ще ставам премиер или президент!" Това каза Светлин Танчев в началото на срещата пред повече от 50 човека, бивши членове и симпатизанти на ББЦ в зала „Венера” на х-л „Ботевград".

По думите на Танчев движението има три основни цели, разделени в секторите икономика, образование и правосъдие. Целевите групи към които ще се ориентира политическата формация са интелигентните хора и средната класа, която ще има градивни предложения и е конструктивна опозиция, заяви Танчев. Следващата седмица движението ще обяви своите коалиционни партньори след подписване на споразумения, сред които са около 8 партии. Сред тях Танчев изброи Гергьовден, СДС - радикали, социалдемократи, Земеделски Народен Съюз (Румен Йончев), БАСТА, Българска земеделска партия и Партия на жените.

Изборните цели на БРБ са да има най-малко 150 хил. гласа на национално ниво и след изборите движението да прерасне в партия, а  в дългосрочен план след парламентарните избори да има минимум 50 депутати. В паралемента Танчев обяви, че БРБ ще се ориентира към център, но не скри че харесва и някои леви идеи. Той посочи, че АБВ е предложило безплатните лекарства за възрастните хора и въвеждането на таблетите в училище - идеи които ББЦ първа е заявила. За предстоящия местен вот, общинските структури ще имат право сами да избират, кои кандидатури за кмет на община ще издигат или подкрепят. 
 
На въпрос, как ще коментира сегашната политическа ситуация в Ботевград и по-конкретно снемането на политическото доверие от кмета Георги Георгиев и оставката на 11 съветници от ГЕРБ, в качеството си на бивш депутат от същата партия Светлин Танчев отговори пред репортер на balkanec.bg по следния начин:
„Аз не бих искал да давам коментар в момента относно действия, които са плод на прокурорски проверки и на Сметната палата, която доколкото знам също е излязла със становище по казуса. Искам да се въздържа да давам на този етап коментар и оценки или да се явявам като някакъв съдник, но ситуацията е обезпокоителна меко казано. Нещата, които се твърдят на този етап също. Надявам се органите да си свършат обективно работата и всички ние като общество да имаме ясна идея. Що се отнася до това, дали съветниците са подали оставки, това си е вътрешно-партиен проблем на други формации, а не наши”.

Смятате ли, че г-н Георгиев ще участва в предстоящите местни избори?
Ние сме работили заедно с г-н Георгиев. Знаем подхода и способностите му за работа. Напълно е възможно, той има нужната подкрепа. Има хора, които го подкрепят извън партийни кандидатури. Явявал се е и като независим, така че всичко опира до това, как хората в Ботевград го възприемат и какво те желаят да се случи на тези местни избори.

Източник: balkanec.bg

Коментари (29)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Май, 19:26

    Тоя е готов да вземе париците на Тулата и да го издигне за кандидат.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Май, 19:34

    :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Май, 19:35

    Въшкари и клошари

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: 333 21 Май, 19:40

    На този пич само като му видях електората и загърнатите ръкави на ризата ми стана ясен веднага. "Бъдещо развитие на България" с масовото присъствие на пенсионери!!! Горките, кой знае какво са им наговорили.....!
    Поредният, драпащ за стол на жълтите павета, смяяях....

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 21 Май, 20:11

    Маймуни като сайта

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 21 Май, 20:20

    Смотаняци само грални пенсионери,кой знае с какво са ги омаяли

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 21 Май, 20:27

    Откъдето и както и да ги погледнеш все отрепки мижави, а Светльо и Стоян все едно, че са роднини- за нищо не стават, но все за власт напират. За черешка на тортата Симеон Ганчев. Смех баце, ма смех.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 21 Май, 20:42

    Анални метереолози

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 21 Май, 20:58

    Стояне, ПОМПАНЬЕЕЕ !

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 21 Май, 21:46

    Защо си не гледат старините...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete