Събота, 26 Ноември 2022, 20:34

Светлин Йотов и Радослав Стефанов се класираха на НОИТ 2016

17 Май 2016, 14:47
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2479 0


Двe момчета от района взеха участие в Национална олимпиада по Информационни технологии (НОИТ), която се проведе на 13-15 май в гр. Хисаря. Това са учениците Светлин Йотов от ПМГ „Акад. Проф. д-р Асен Златаров“  Ботевград и Радослав Стефанов от ПГ по КТС гр. Правец.

Олимпиадата се проведе в рамките на 3 дни.  Първият ден включваше регистрация и лекции. Вторият ден бе разделен на две части: полагане на тест, който за възрастовата група на двете момчета включваше 60 въпроса, за които им бяха отредени 2 часа. Тестът съдържаше въпроси от много сфери на информационните технологии. Във втората част от деня учениците защитаваха своите проекти пред тричленно жури в рамките на 15 минути за всеки проект и 5 минути време за въпроси, както от комисията така и от зрителите.
Третият ден премина с лекции и обявяване на резултатите.

Проектът, който Светлин Йотов представи, носи името „Time Tracker System“ -  Система за разпределение на задачи във фирми, заплащащи почасово. Тя дава възможност да се регистрират няколко фирми,  да се изчислява седмично или месечно заплащане. Работниците могат да приемат или отказват задачи. Дава се възможност системата да открие най-добрия списък от хора, които да се заемат с дадена задача.

„Tracky“ пък е се казва проектът на Радослав Стефанов. Той представлява приложение, което изобразява в конкретен момент кой би бил най-бързият начин човек да достигне до определено място, като за начин на придвижване се използва само общественият транспорт. Системата се развива изключително бързо и съвсем скоро тя ще бъде напълно готова и свободна за използване.

В класирането по проекти и двамата се класират на 7-мо място с 87 точки.

В индивидуалното класиране, в което се сумират точките от теста и точките получени при защита на проекта, Светлин се класира на 21-во място, за което получава оценка Отличен 5.75. Тъй като той е 12-ти клас тази оценка се признава за резултат от конкурсен изпит по математика-II и важи за специалностите във Факултета по Математика и Информатика към Софийския университет.

 В индивидуалното класиране Радослав заема 30-то място.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (39)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (39)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (709)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (1709)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (102)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (95)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (333)
70% Complete