Неделя, 19 Май 2024, 10:13

Свидетел на зверската катастрофа край Витиня: Млад мъж загина, защото институциите реагираха неадекватно

23 Август 2015, 15:28
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4419 8


Даниела Димитрова подала сигнала за инцидента в 13.48 часа, според МВР часът бил 14.05. Жена е станала свидетел на тежката катастрофа, която стана в четвъртък в участъка между два от тунелите в района на Витиня, където едното платно на магистралата при виадукта е в ремонт, а второто временно е двулентово. Равносметката след сблъсъка - един загинал, тежко ранена е и съпругата на починалия и още един шофьор.

Даниела Димитрова описа случая в социалната мрежа. Тя пътувала заедно с дъщеря си на АМ "Хемус", когато се случва тежкият инцидент. Димитрова е тази, която сигнализира на 112 за катастрофата, съобщи Канал 3. Ето какво написа тя в мрежата:  "Във връзка с катастрофата на АМ "ХЕМУС". За огромно мое съжаление заедно с дъщеря ми бяхме преки свидетели на ужаса. Ние подадохме сигнала до 112 в 13.48. Питаме се защо се тиражира час към МВР 14.05. Знаете ли какво значат 17 мин., на огромна височина, в дъжд и мъгла за един умиращ млад човек. Той беше жив и можеше да бъде. Трагедията в този случай (а сигурна съм, че и в много други) беше неадекватното поведение на всички държавни служители. Първо - приемащата сигнала на 112 (пълна кретения), от нея зависят тези 17 мин. Ние не сме карали бързо. Катастрофата се причини от ТИР, който не се е движил с повече от 60км /час. Всички послушничко се движихме в колона. И то се случи. Случи се защото няма път. Няма българин, който да не определи мястото като "ужасно". Причината за катастрофата не е в скоростта, а в малоумното обозначаване на трасето около ремонта на моста. Стига сте прехвърляли отговорността само и единствено върху бедния български народ с тъпото определение "несъобразена скорост". Отговорността е основно в потресаващото безотговорно отношение на всички, които са свързнаи с ремонтите по пътищата.  Другото важно е, че по този участък, толкова важен за страната, не се работи. Нека да изпратят техника и хора и да го приключват максимално бързо."

Източник: Блиц

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Август, 15:39

    112 palen falsh

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 23 Август, 15:57

    Бойко дойдели на власт само трагедии се случват да се маха тоз изрод.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Хриси 23 Август, 16:40

    Учудвам се ,че сте се свързали със 112 . един час по- рано аз звънях на този телефон от София без да ми даде връзка.По късно стана ясно от новините, че проблема е софтуерен.Не считам, че когато поощрявам децата си да емигрират от тази държава, ги възпитавам грешно !

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 23 Август, 19:04

    Няма държава,която да поеме отговорност и си свърши работата. Колко хора загинага на тази магистрала,колко време се ремонтира и не е наред повече 25 год. Беше ад за пътуване,всичко бе блокирано,няма нормален обходен маршрут. Да мине цялото правителство и остане там часове и да виси от мостовете.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 23 Август, 23:21

    Ей, не се наядоха тия гербаджии.Ремонта на Тракия от София до Пловдив го направиха за два-три месеца,а от София до Ботевград правят два моста вече пети месец .Капутите тъпи само крадат парите и нищо те правят.Но всички ние сме виновни,защо си мълчим и ги търпим! :x

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Август, 00:03

    Бойко курвата да ви е честит пълна простащина.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 24 Август, 08:29

    Дай им на ГЕРБ да гробят и грабят банки, за нищо не стават, свине! :x

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 24 Август, 10:00

    И Боко и новаченския оли-кмет на общината са еднакви във всяко едно отношение-лакоми,крадливи, лъжливи, безскрупулни и нагли-само са на различни нива в йерархията на нещастната БГ, а обкръжаващите ги обслужващи са от тъпи по-тъпи ибрикчии, само и само да им се харесат-няма как от тях да се очакват адекватни реакции, а за наше съжалиние тук животът ни малко или много зависи от тях! Затова е крайно време да ги изметем, обаче без бой няма как да стане!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete