Понеделник, 6 Май 2024, 15:49

Свилен Нейков откри Европейския шампионат по голф за клубни професионалисти в Правец - (снимки)

16 Септември 2012, 18:51
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3041 2


Преди часове беше открит Европейскияt шампионат по голф за клубни професионалисти, който ще се провежда в Правец голф клуб от 16 до 20 септември. Турнирът е под патронажа на премиера Бойко Борисов и събира заедно близо 50 носители на национални титли. Те са класирани чрез елитни състезания в държавите, за които се състезават.
 
В Правец пристигнаха професионални голф играчи от 32 страни - Австрия, Белгия, Чехия, Англия, Франция, Финландия, Германия, Гърция, Холандия, Израел, Италия, Норвегия, Шотландия, Испания, Уелс, Швеция и други. Като професионалист, който ще представя  България, ще бъде Уилям Дау, който е голф инструктор в Правец голф клуб.
Преди старта на състезанието за професионалисти, любителите на голфа имаха възможност да поиграят със звездите в специално организирания Про - Ам турнир - единственият турнир, в който любители играят заедно с европейски професионалисти.
Първото издание на Европейския шампионат по голф за клубни професионалисти се проведе през 2011 година отново в Правец.
На откриването стана ясно, че домакини ще бъдат и догодина.
Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на Риу Ризорт,  във встъпителното си слово поздрави официалните лица, сред които бяха  Свилен Нейков - министърна физическото възпитание и спорта  , Йън Рандъл - изпълнителен директор на Европейската професионална голф асоциация, Васил Злате в- президент на "Агрохол" и управител на Тера Тур, и Левон Хампарцумян - шеф на "УниКредит Булбанк".
За мен е изключителна чест Правец да ви приветства за пореден път на този турнир със съдействието на Уни Кредит" каза Лъчезар Тодоров обръщайки се към многобройните чуждестранни състезатели и гости.

Свилен Нейков, откривайки шампионата, сподели, че  се радва да присъства на откриването на Европейското първенство по голф и "По този начин да показваме развитието на този спорт в България и да привличаме още участници. Искам да благодаря на организаторите и на всички спонсори. Надявам се да имаме по-хубаво време и всички професионалисти да покажат какво могат. Успех и да победи най-добрият". 

Сред официалните гости на събитието бяха Красимир Живков -областен управител на София област, Румен Гунински -кмет на община Правец, Вежди Рашидов- министър на културата, Любо Ганев -бивш волейболист, Атанас Голомеев- баскетболна легенда от близкото минало, и други.

Спортният министър Свилен Нейков и официалните гости наградиха победителите от УниКредит Про-Ам голф турнир, предхождащ Европейския УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти 2012. Дъждът и по-ниските температури не попречиха на над 100 от най-добите български голф аматьори да застанат рамо до рамо с ПГА професионалистите в неделния ден. Най-добрите получиха награди от спонсорите, а „шампионът на Европа за 2011” Уго Сантош бе професионалният играч в отбора на УниКредит.

След откриването беше организиран коктейл -барбекю в клубната къща на голф клуба.
Кой ще бъде новият победител ще стане ясно  на 20- ти септемвриПортугалецът Уго Сантош- миналогодишният победител  и основният му съперник Бен Колие ще вземат участие отново. Европейското първенство предвещава оспорвано и интересно състезание за впечатляващия награден фонд от 60 хиляди евро.

Официален спонсор на турнира е Uni Credit, а официален превозвач е Mazda.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Септември, 20:40

    Правец Европейски град. Браво г-н Златев.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Септември, 08:42

    Уникална галерия. Браво иноваторите.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete