Неделя, 5 Май 2024, 16:49

Свлачище е на път да отцепи Северозападна България от София

22 Април 2015, 12:04
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1697 0


Близо месец процеп на асфалтовото покритие на републиканския път Е 79 в местността „Копяновец” на границата между общините Ботевград и Мездра застрашава движещите се леки и тежкотоварни моторни превозни средства.

Процепът се увеличава с всеки изминал ден и това създава реална опасност от активиране на свличане на пътя, сигнализираха шофьори на електронната поща на balkanec.bg. Проверка на наши репортери показа, че поддава и подпорната стена на  шосето. Същевременно се е появила  и втора пукнатина. Проблемният участък е обозначен със сигнална лента и предупредителен знак, но движението не е спряно.

Пътят е основната връзка на Северозападна България със София. Трафикът е много натоварен, особено от тирове и има опасност водачите, които не знаят за проблема, да полетят в пропастта.

Община Ботевград няма отношение към този пътен участък, тъй като е част от републиканската пътна мрежа, стана ясно след запитване към зам.кмета инж. Цанко Цанов. Той обаче подерта, че ако Агенция “Пътна инфраструктура” поискат съдействие, Община Ботевград ще осигури такова за обезопасяване на пътя  и отстраняване на проблема.

Вalkanec.bg отправи запитване към АПИ. Очаквайте повече информация по случая.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete