Петък, 3 Май 2024, 04:15

Своге се включва в надпреварата за най-четящ град

3 Януари 2017, 12:19
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1274 3


В началото на 2017 г. предстои големият финал на  кампанията „Забавното четене“. Близо 12 000 книги са прочели децата,  включили се в шестото издание на инициативата на сайта Az-deteto.bg.

Приза за най-четящ град тази година си оспорват пет населени места, сред които и Своге. Останалите градове са Русе, Самоков, Видин и Ботевград. Това показват предварителните резултати от статистиката в националната надпревара на кампанията.
Градът победител ще бъде избран въз основа на най-много прочетени книги за 2016 г. в съотношение към регистрираните в електронния дневник на Az-deteto.bg и броя на децата в населеното място. На този етап разликите между първите градове са достатъчно малки и всеки от тях има шанс да спечели наградата.

Победителите в кампанията за 2016 г. ще станат ясни на 22 януари 2017 г., когато на специално събитие в литературен клуб „Перото“ ще бъдат връчени призове в категориите – „Най-четящо дете“, „Най-четящо училище“, „Най-четящ град“, „Най-активен читател“ (за детето, прочело най-много книги от самото начало на проекта) и „Най-млад читател“ (за дете от 1 клас, което е прочело най-много книги от всички първокласници в цялата страна).

През месец юни миналата година екипът на сайта Az-deteto.bg, инициатор на кампанията „Забавното четене“, се срещна с над 100 деца от Нови Искър и Своге.

Младите читатели и в двата града, които бяха на възраст между 5 и 14 години, показаха голям интерес към книгите и любознателност. Екипът на „Забавното четене“ им представи подробности за инициативата, как да си направят читателски дневник и как да участват активно в нея. За децата беше приготвена викторина с награди, като въпросите се оказаха твърде лесни младите читатели. Получи се и изключително интересна дискусия да любимите им детски книги. Библиотеките в Нови Искър и Своге получиха специални дарения от книжки от партньорите на кампанията.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Българин 3 Януари, 14:48

    Ще има ли четящи циганчета?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: ЕХО 3 Януари, 16:39

    Надпреварата основно ще бъде между осми тунел и зли дол

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: 14/88 4 Януари, 19:03

    Тази кампания дава логичен отговор на сложените ни в клин ни в ръкав знаци къде е библиотеката в Своге :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete